Pe toată perioada de negociere a aderării la UE a României, cuvântul-cheie a fost „eforturi”. „România trebuie să depună eforturi suplimentare”,...
Cred că nici măcar şefilor comunişti nu le este foarte limpede ce vor să facă prin manifestaţia antieuropeană pusă la cale cu surle şi trâmbiţe.
În anii '90 lucrurile erau clare pentru Dmitri Rogozin: duşmanul era reprezentat de fasciştii români care trebuiau împuşcaţi pe malul Nistrului.
De la Revoluţia Franceză încoace „poporul” a devenit poate cel mai activ personaj politic.
Interviul lui Ion Sturza pentru Europa Liberă m-a lăsat oarecum nedumerit.
Chiar dacă pare tardiv, cred că merită să mai aruncăm o privire asupra incidentului în care un grup de comunişti au ţinut să strice vizita principesei Margareta la Chişinău.
Comuniştii au avut dintotdeauna o gândire sucită şi s-au priceput să facă din negru alb şi din alb – negru. Sau cel puţin au încercat asta, în ciuda oricărei logici...
Vladimir Voronin a declarat că între Republica Moldova şi România nu există hotar.
Întreaga istorie a Moldovei, pornind de la originea oamenilor indică faptul că locul acestui teritoriu este în Uniunea Europeană.
Başcanul Găgăuziei vrea cu orice preţ să tulbure apele din Republica Moldova înaintea Summitului de la Vilnius.
La Chişinău pare că s-a uitat ce afaceri profitabile au făcut comuniştii cu Uniunea Europeană.
Una dintre cele mai frecvente acuzaţii la adresa apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană este reprezentată de pierderea suveranităţii naţionale.
New York Times a publicat un comentariu semnat de însuşi preşedintele Federaţiei Ruse Vladimir Putin.