Sănătate

Zece lucruri interesante despre dieta vegetariană

1. India, o țară cu filosofie vegetariană
Dieta vegetariană este legată, în mod tradițional, de civilizațiile din India antică. Chiar și astăzi, datorită religiei, 40% din populația Indiei este vegetariană (și susține acest regim de viață în mod natural), în comparație cu 6% în Europa.

2. Societatea vegetariană
Prima Societate vegetariană a fost înființată în Marea Britanie, în anul 1847. Ținta principală a acesteia era să demonstreze tuturor oamenilor că o dietă vegetariană nu are efecte negative asupra organismului, fiind posibil să ducem un stil de viață sănătos și fără carne.

3. Copilul vegetarian, mai deștept?

Cercetătorii din Marea Britanie au descoperit faptul că IQ-ul unui copil poate determina dacă el va opta pentru o dietă vegetariană atunci când va deveni adult. Așadar, cu cât copilul este mai inteligent, cu atât are mai multe șanse să adopte un stil de viață vegetarian.

4. O memorie mai bună
La fel, se spune despre persoanele care urmează o dietă vegetariană că au o memorie mai bună și o inteligență mai ascuțită, interacționând, socializând și analizând tot ceea ce se întâmpla în jurul lor mai ușor.

5. Broccoli = Calciu
Calciul este o substanță extrem de importantă pentru o dezvoltare armonioasă a organismului și pentru oase puternice. Majoritatea oamenilor sunt de părere, în mod greșit, că lactatele sunt cea mai bună sursă de calciu. De fapt, unele legume verzi (precum broccoli) sunt o mai bună sursă de calciu, deoarece ele sunt absorbite mai ușor de organismul nostru.

6. Un bărbat vegetarian are mai mult sex-appeal
În timp ce dieta vegetariană deține numeroase beneficii pentru sănătatea noastră, ea are și alte efecte interesante asupra organismului. Mai multe studii au demonstrat că evitarea consumului de carne roșie îmbunătățește sex-appeal-ul bărbaților.

7. Dieta vegetariană – femei versus bărbați
S-a demonstrat că femeile au cu 50% mai multe șanse să adopte o dietă vegetariană în comparație cu bărbații. Statistic, în ultimii ani, majoritatea celor care au trecut la un stil de viață vegetarian reprezintă sexul feminin.

8. Mai mulți vegetarieni înseamnă mai puțină carne consumată în întreaga lume?
Deși din ce în ce mai mulți oameni adoptă un stil de viață vegetarian, acest lucru nu înseamnă că în întreaga lume se consumă mai puțină carne. De fapt, adevărat este chiar opusul. În ultimii 50 de ani, consumul de carne a crescut cu un incredibil număr de 400%. Și se așteaptă ca acesta să crească în continuare.

9. Oameni faimoși care au optat pentru dieta vegetariană

Lista oamenilor faimoși care au optat pentru o dietă vegetariană îi include pe Leonardo da Vinci, Albert Einstein, Henry Ford, Paul McCartney („Beatles”), Ozzy Osbourne, Sinead O’Connor sau Brad Pitt.

10. Liderul vegetarian

Cel mai intrigant personaj din istorie care a adoptat, spre sfârșitul vieții sale, dieta vegetariană este Adolf Hitler. Mai mult, se spune că el a prezis că în viitor întreaga lume va deveni vegetariană. Cine s-ar fi gândit că în spatele liderului dominant și puternic stătea un secret atât de simplu? Deși sună amuzant, Hitler iubea alimentația vegetariană și considera că puterea lui venea din stilul de viață sănătos.

(Timpul Suplimentul Femeia)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *