Atitudini

Vot să iasă

Dar nu atât să bea sânge îi interesează pe ei, ci să umple urnele de vot. Așa că fiecare prilej de a câștiga un vot e un circ socialist.

Așa s-a întâmplat la marșul minorităților sexuale. Știu că îmi voi pune multă lume în cap, din ambele tabere, dar în ceea ce mă privește, ca membru activ al Bisericii Ortodoxe, sunt împotriva cununiei religioase a cuplurilor de același sex. Biserica are doctrina proprie cu privire la familie și nu poți schimba doctrinele unei biserici. Nu le poți cere tibetanilor să mănânce carne, iehoviștilor să accepte transfuzii de sânge și ortodocșilor să cunune împotriva propriei doctrine.

Cu toate acestea, biserica nu trebuie să facă circ în stradă. Lumea e a tuturor, iar în societate (nu în biserică!) toți oamenii trebuie să aibă drepturi egale. Să arunci cu ouă după reprezentanții LGBT e ca și cum ai arunca cu ouă după fumători, în pereții barurilor, pe stadioane și așa mai departe.

Pe de altă parte, așa cum acceptăm în biserică tinerii care trăiesc în afara căsătoriei sau a celor care refuză într-un fel sau altul învățătura bisericii, e normal să nu stigmatizăm minoritățile sexuale. Dar nu despre acest lucru vreau să vorbesc astăzi, ci despre ipocrizia socialiștilor.
De-a lungul existenței socialiștilor am apucat să vedem circ, rușine și ipocrizie. Orice prilej de a fi de partea celor mulți aduce voturi. Vă garantez că dacă în Moldova membrii minorităților sexuale reprezentau cele 80 de procente pe care le formează adepții familiei tradiționale (și a bisericilor creștine), socialiștii ar fi stat în prima linie cu steaguri-curcubeu încasând cu multă smerenie ouă și înjurături.

Pentru că pe ei nu îi deranjează de fapt cine pe cine iubește, ci doar cine pe cine votează. Și atunci să ieși împotriva marșurilor LGBT e un prilej minunat să le arăți celor mulți că Europa ne strică tinerii, că socialismul respectă familia tradițională, că ei ne vor apăra mereu drepturile în stradă. Au uitat însă de familie și drepturi pe 9 mai când au pupat mâna care ne-a biciuit secole la rând.

Socialiștii nu se gândesc să critice ateismul științific importat de la ruși, nu sunt deranjai de votcă, nu au probleme cu agresivitatea imperialistă. Când e vorba de așa ceva nu îi vedem în stradă, pentru că se tem foarte tare să nu fie urecheați de Moscova. Și atunci, de dragul laudelor și frica urecheatului, fac exces de zel. Exact cum s-a întâmplat când au venit geniștii americani, iar socialiștii au sărit cu gura și agitația de ne-au făcut de rușine în întreaga lume.

Așa sunt ei cum îi vedem acum: mincinoși și ipocriți. Lingușitori cu cine nu trebuie și scandalagii când nu e cazul. Gândiți-vă bine, au mai fost anii trecuți manifestații ca cele de duminică, dar socialiștii nu erau la fel de dornici să se facă de rușine. Acum însă, miza e alta: poate baba Frosea o să voteze socialiștii, fiindcă, uite, ei au apărat-o de amenințarea homosexuală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *