Muzică

VIDEO: „Despacito”, primul videoclip cu 3 miliarde de vizualizări pe YouTube

Videoclipul piesei interpretate de Luis Fonsi ft. Daddy Yankee, filmat în Puerto Rico, a fost publicat pe platforma YouTube pe 12 ianuarie.

Vineri, el a devenit cel mai urmărit clip în istoria YouTube, dar şi primul videoclip încărcat pe această platformă care a fost vizionat de peste 3 miliarde de ori.

„Ce onoare… cel mai vizionat videoclip din istorie şi primul care atinge cifra de 3 miliarde de vizualizări… şi în spaniolă! Mulţumesc tuturor celor implicaţi, fanilor pentru că au sărbătorit acest cântec cu noi şi mulţumesc Puerto Rico pentru că a fost cea mai frumoasă scenă din lume. Trăiască muzica latino!”, a scris Fonsi pe contul său de Instagram.

La jumătatea lunii iulie, piesa „Despacito” a devenit cea mai ascultată melodie la nivel mondial pe platformele de streaming. Cântecul a fost ascultat de 4,6 miliarde de ori pe toate platformele de streaming.

Versiunea în care cântă şi Justin Bieber a stat 13 săptămâni pe primul loc în topul Digital Song Sales şi 12 săptămâni în fruntea clasamentului Billboard Hot 100 (anunţat pe 4 august). Astfel, „Despacito” este una dintre cele 19 piese care a staţionat peste 12 săptămâni în clasamentul Billboard dedicat single-urilor, înfiinţat în 1958.

Din 2015, de la "Uptown Funk!”, cântat de Mark Ronson ft. Bruno Mars, niciun cântec nu a staţionat mai mult de 14 săptămâni pe poziţia fruntaşă. Piesa care a ocupat cele mai multe săptămâni primul loc în Billboard Hot 100 este "One Sweet Day”, Mariah Carey & Boyz II Men – 16 săptămâni, în perioada 1995-1996.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *