Actualitate

VIDEO/ Dorin Chirtoacă pleacă din politică: ,,Am încercat să găsesc energie pentru a merge înainte, însă, am rămas consternat”

„Din păcate, autoritățile R.M nu au constatat până în prezent, că dosarele mele sunt politice, deși au făcut-o în alte 38 de cazuri.

Evident că acestea te demotivează să mai continui să te implici, să mai faci ceva, pentru Republica Moldova și pentru democrație. Totuși, am încercat să găsesc energie pentru a merge înainte.

Acum 3 săptămâni, însă, am rămas consternat, să văd cum procurorii regimului Plahotniuc – D. Robu, V. Furtună, V. Morari – sunt promovați. Or, ei sunt cei care au fabricat dosarele mele, la comanda lui Plahotniuc și Dodon. D. Robu este cel care și-a permis, pe 24 mai 2018, să compare CtEDO cu organul genital masculin… cel care l-a insultat pe avocatul Gheorghe Malic, spunând că are față debilă.

 

Amintesc, că în 2019, alianța situațională ACUM-PSRM, i-a propulsat la vârful procuraturii, pe aceeași Robu și Morari, ceea ce a fost un prin derapaj al noii guvernări. Astfel, recent, pe 6 octombrie 2021, D. Robu, a fost numit de președinta Maia Sandu, la propunerea directă a guvernării PAS, deja pentru a doua oară în ultimii doi ani, procuror general interimar. În același timp, în prezent, la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) și în instanțele de judecată, este luată în discuție restabilirea lui V. Morari, în funcția de procuror șef anticorupție. L-am înfruntat și am luptat cu acești servitori ai regimului Plahotniuc, ani la rand, informand instituțiile și partenerii din CoE, UE și SUA, despre cele întreprinse, inclusiv despre linia roșie – iminenta anulării alegerilor locale anticipate din Chișinău, din anul 2018, demonstrand complicitatea procurorilor și a judecătorilor cu regimul.

Menționez, că pe 6 octombrie 2021, am primit, prin intermediari, și din partea noii guvernări, o oferta de a rezolva în mod amiabil dosarele, numai să nu contest numirea în funcție a noului procuror general interimar, D. Robu. Am respins-o și am contestat candidaturile lui D. Robu si V. Furtuna, propuse, iar în ședința CSP mi-am expus poziția cu privire la situația rușinoasă în care a fost pusă procuratura și justiția.

Prin urmare, în acest moment, nu văd altă cale decât, ca în semn de protest, să-mi depun mandatul de consilier municipal, să renunț la calitatea de președinte al PL și să-mi întrerup astfel activitatea politică și publică, pentru a aștepta în tăcere și demnitate, deznodământul acestei situații penibile, fără să renunț însă la poziția mea de promovare a reîntregrării neamului românesc și integrării noastre, astfel, în NATO și UE. În loc să aibă loc reabilitarea celor care au suferit de pe urma regimului mafiot, iar călăii, să fie trași la răspundere pentru abuzurile comise, ei sunt ridicați la cel mai înalt nivel, fiindu-le spălată imaginea și oferită puterea asupra justiției”, Chirtoacă, a postat acest mesaj pe pagina sa de Facebook.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *