Timpul Local

VIDEO / O fetiţă de nouă ani din Chişinău a obţinut locul II la un concurs internaţional din Franţa

Elina Nicolăescu s-a înscris acum doi ani la şcoala de muzică din Chişinău "Maria Bieşu". Fetiţa a fost îndrumată de profesoara ei să participe la concursul internaţional din Franţa "La saison culturelle". Piesa care i-a adus succes este "Joc" de David Fedov.

"Din cauza carantinei nu am mai putut pleca, de aceea concursul a fost online, am filmat un video în care cânt şi l-am trimis juriului. Nu pot să zic că cineva mă inspiră atunci când cânt, doar că sufletul îmi spune că ar vrea să cânt la pian.", a spus Elina Nicolăescu, pianistă.

Profesoara sa, Marina Kutukova, a ghidat-o de la primele note muzicale.

 

"Pentru a obţine succes în muzică, pe lângă faptul că trebuie să ai un auz muzical bun, memorie şi ritm, trebuie să munceşti foarte, foarte mult, să ai răbdare şi să vrei să fii mereu primul. Elina este aşa.", a menționat Marina Kutukova, profesoara Elinei.

Mama Elinei spune că succesul vine din pasiune şi multă muncă.

"Dragostea asta nemărginită pentru muzică vine din copilărie. Muzică este o artă a sufletului, este o lumină, iar noi vrem ca în această lumină să crească copiii noştri. Orice succes este un efort, asta înseamnă multă muncă zi de zi.", a declarat Olesea Nicolăescu, mama Elinei.

publika.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *