IT&C

Utilizatorii vor trebui să PLĂTEASCĂ pentru a avea acces la ştiri pe Facebook

„În ultima vreme am avut mai multe întâlniri cu trusturile media pentru a vedea cum putem lucra mai bine împreună. Pe măsură ce tot mai mulţi oameni primesc ştiri din locaţii precum Facebook, avem responsabilitatea de a crea o comunitate informată şi de a ajuta la construirea unei înţelegeri comune. Nu putem face acest lucru fără jurnalişti, dar ştim, de asemenea, că noile tehnologii pot îngreuna editorii să finanţeze jurnalismul pe care se bazează toţi. Pentru a fi un partener mai bun pentru industria de ştiri, am început proiectul Facebook Journalism. Scopul nostru este de a colabora mai mult cu newsroom-urile pentru a dezvolta produse cum ar fi articole instant şi instrumente pentru jurnalişti pentru a-şi raporta povestirile", scrie Zuckerberg.

Facebook va testa serviciul cu un număr limitat de publisheri din Statele Unite şi Europa. Testele vor începe spre finalul anului, urmând ca, în funcţie de evoluţia acestora, Facebook să decidă mai întâi extinderea testării şi apoi lansarea oficială a serviciului. Paywall-ul Facebook va fi disponibil exclusiv pentru formatul Instant Articles. Veniturile generate de acest sistem vor merge în întregime la publicaţii. În plus, şeful Facebook promite o vizibilitate mai bună în cadrul reţelei sociale pentru publicaţiile media.

„Vrem să ajutăm publicaţiile să-şi mărească abonamentele. Dacă oamenii se abonează după ce vor vedea ştiri pe Facebook, banii vor merge direct la editori care muncesc din greu pentru a descoperi adevărul", explică Zuckerberg.

„De asemenea, facem o actualizare în această săptămână pentru a ajuta mai mulţi oameni să vadă unde provin ştirile pe care le citesc pe Facebook. Atunci când oamenii caută un articol sau găsesc unul popular, vor vedea şi logo-urile publicaţiilor. Această actualizare a venit din conversaţiile pe care le-am avut cu editorii de ştiri din întreaga lume. În cele din urmă, obiectivul nostru este de a pune logo-ul unui editor alături de fiecare articol de ştiri de pe Facebook, pentru ca toată lumea să înţeleagă mai multe despre ceea ce citesc", mai spune Zuckerberg. 

Sursa: Capital.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *