IT&C

Următorul iPad Pro ar putea renunţa la mufa Lightning în favoarea USB Type-C

Tabletele iPad şi telefoanele iPhone au foarte multe lucruri în comun. De la sistemul de operare iOS la hardware-ul intern, cele două categorii de dispozitive sunt foarte similare în capabilităţi, marea diferenţă fiind dimensiunea ecranului. Se pare însă că noua gamă de tablete iPad va încerca să distanţeze tabletele de telefoane şi să le apropie mai mult de computere de productivitate.

Conform analistului taiwanez Ming Chi-Kuo de la KGI Securities, noul iPad Pro cu Face ID nu va schimba doar design-ul exterior, ci va modifica şi câteva lucruri interne. De exemplu, mufa USB Type-C care va înlocui mufa proprietară Lightning va oferi utilizatorilor de iPad posibilitatea de a folosi noi tipuri de accesorii fără utilizarea unui „dongle” pentru conversie. Totodată, utilizarea standardului USB Type-C va permite încărcare rapidă pe tablete folosind un nou încărcător de 18 W.

Practic, iPad Pro va fi compatibil inclusiv cu accesoriile deja disponibile pentru MacBook Pro, precum hub-uri care oferă USB-uri Type-A, card reader şi mufe HDMI. Din păcate, acesta va fi şi primul iPad care va renunţa la mufa jack de 3,5 mm pentru căşti, deci un adaptor pentru căşti pe fir va fi totuşi necesar.

Şi astfel se ajunge într-o situaţie şi mai ciudată pentru ecosistemul Apple, care până nu de mult se lăuda că intercompatibilitate între toate dispozitivele. iPhone-ul necesită un dongle Lightning-jack pentru a folosi căşti normale, în timp ce pe MacBook încă găsim un jack audio, dar pe iPad va fi nevoie de un dongle USB-C pentru aceeaşi funcţionalitate. Măcar iPad-ul şi MacBook-urile vor putea fi încărcare folosind acelaşi cablu şi încărcător.

Această situaţie ar putea pregăti terenul pentru lansarea de anul viitor a primului iPhone cu mufă USB Type-C în loc de Lightning, ceva ce ar putea bucura mulţi utilizatori şi care îi va enerva pe ceilalţi, care au deja foarte multe accesorii care folosesc standardul proprietar Apple.

https://www.go4it.ro/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *