Actualitate

Uniunea Europeană a alocat R. Moldova 50 de mln. de euro; Maia Sandu: „Sunt resurse extrem de necesare pentru a ajuta economia”

Obiectivul acestui împrumut este de a diminua constrângerile de finanțare externă ale statului, de a atenua balanța de plăți și necesitățile bugetului, precum și de a sprijini Republica Moldova în situația financiară actuală.

„Veste bună pentru țara noastră! Suntem recunoscători Uniunii Europene pentru decizia de astăzi de a aloca 50 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Aceste resurse financiare de peste 1 miliard de lei sunt extrem de necesare pentru a ajuta economia națională. Este important ca ajutorul financiar să fie alocat către domeniile-cheie și să fie gestionat cu bună credință”, a comentat președintele ales al RM, Maia Sandu.

Debursarea în valoare de 50 de milioane de euro destinată Moldovei provine în totalitate din pachetul AMF de urgență de 3 miliarde de euro. Plățile aferente programelor AMF de urgență sunt în conformitate cu prevederile din acordul și ratificarea Memorandumurilor de înțelegere din ultimele luni.

Plățile pentru alte tranșe vor fi condiționate de îndeplinirea condițiilor de politică stabilite în aceste documente. Implementarea continuă și rapidă a programelor este o demonstrație importantă a solidarității UE cu aceste țări într-un moment de criză fără precedent.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *