Culinar.md

Un răsfăţ pentru simţuri: Cum prepari acasă burgeri de post

Iată ce ai nevoie pentru burgerii vegetali
4 ciuperci portobelo curăţăte
2 linguri de nuci tocate
1 căţel de usturoi
2 linguri de ulei vegetal
1 ceapă roşie tocată
3 fire de ceapă verde tocată
2 linguriţe de oţet de mere
1 ceaşcă de quinoa gătit
2 linguri de amidon din porumb
Chifle fără gluten
Salată verde
Felii de roşie
Maioneză vegetală (opţional)
Sos iute

Mod de preparare pentru burgerii de post
Încinge cuptorul la 180de grade. Pune ciupercile, nucile, usturoiul şi 1 lingură de ulei, sare şi pier într-o tavă pe care ai pus foaie de copt. Lasă-le 10-20 de minute în cuptor şi scoate-le să se răcească, recomandă goodhousekeeping.com.

Într-un robot de bucătărie, conţinutul din tavă, ceapa roşie, verde şi oţetul până devin o pastă. Transferă amestecul într-un bol curat şi toarnă peste quinoa. Adaugă amidonul şi amestecă. Lasă amestecul la frigider pentru 2 ore.

Încinge cuptorul şi formează chifteluţe din amestecul din bol. Pune-le într-o tavă cu folie de copt şi dă-le la cuptor pentru 10 minute. Prăjeşte chiflele şi asamblează burgerul folosind frunze de salată şi felii de roşie.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *