Afaceri

Un nou soft dedicat producătorilor din Moldova a fost lansat

De asemenea, această aplicație oferă informaţia necesară referitoare la pachetul de documente necesare pentru procedura de export.

Softul, creat de către Comisia Europeană, a fost prezentat în timpul unui atelier de lucru pentru grupurile de producători recent create în cadrul Proiectului MAC-P, precum şi pentru alţi agenţi economici interesaţi de export, informează IPN, citat de Democracy.MD.

„Prezentarea noilor oportunităţi economice şi comerciale reprezintă cheia spre diversificarea pieţelor şi spre schimbarea filosofiei de vânzări în cazul producătorilor din Moldova. Am reiterat acele avantaje, adesea evitate, de către agenţii economici din Republica Moldova, fie din lipsa de cunoaştere sau din lipsa de voinţă de a se lansa pe alte pieţe decât cele din Est. Sperăm că suportul Delegaţiei UE în acest sens va fi valorificat cu succes de agenţii economici din Moldova”, a declarat Speranţa Olaru, coordonatoarea de proiect în cadrul Delegaţiei UE în Moldova.

Tot la acest eveniment ANSA a prezentat procedura simplificată de obţinere a certificatului fitosanitar necesar la export.

Atelierul a fost desfăşurat de către Asociaţia Business-ului European din Moldova (EBA Moldova), cu suportul financiar al Proiectului Băncii Mondiale MAC-P (Agricultura competitivă), în parteneriat cu Delegaţia UE la Chişinău şi Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA).

În acest context, EBA Moldova şi-a asumat responsabilitatea de a oferi asistenţa necesară în desfăşurarea unor seminare practice care vin să ajute grupurile de producători din Moldova să acceseze noi pieţe.

Sursa: democracy.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *