Atitudini

Un nou început

Poate în noi, în viaţa noastră, poate în viaţa celor din jur. Întotdeauna vine vara. Câteodată tristă şi melancolică, alteori frumoasă şi senină, alteori maiestuoasă şi plină de misticul luminii. Crizele nu au durat niciodată o veşnicie. Încercăm să învăţăm din trecut, înţelegem privind anii ce s-au dus, dar istoria se repetă şi asta face parte din viaţa noastră.

Am suferit cu toţii, am fost cuprinşi de tristeţe, uneori am ajuns la disperare, alteori am fost dezarmaţi şi ne-am simţit înfrânţi. Dar de fiecare dată au trecut clipele acelea. Omenirea a trecut prin războaie, prin molime şi crize, dar, într-un fel sau altul, a renăscut din propria cenuşă. Pasărea Phoenix nu este decât un simbol al speranţei celor ce au trăit suferinţa. Un simbol al împlinirii celor care au reuşit să treacă peste suferinţă. Al celor care au experimentat, au trăit clipe de cumpănă. Al celor ce au înţeles nevoia de iubire şi liniştea dată de dragoste.

Tu, Femeie cu capul pe umeri, ia-ţi o clipă de linişte şi încearcă să îţi aduci aminte. Au fost cu siguranţă clipe în care nu mai aveai nicio speranţă. Cu toţii le-am avut. Dar au trecut. Au trecut şi pentru mine, şi pentru cei din jurul meu, au trecut şi pentru tine, sunt convinsă. Mie de cele mai multe ori îmi place să spun că viaţa e frumoasă, nu cred că e nevoie să o repet, dar niciodată nu e suficient să îţi spui: viaţa e frumoasă. Oricât ar părea de inutil şi insuficient să repeţi asta ca o moară stricată, eu mă încăpăţânez să cred că viaţa este frumoasă, măcar pentru că este singura certitudine pe care o putem modela noi înşine. Viaţa e frumoasă, dacă vrem noi să fie aşa. E greu, ştiu asta, dar luminiţa întotdeauna sclipeşte la finalul tunelului.

Întotdeauna au fost cumpene, întotdeauna au fost îndoieli. Dar dacă credem în noi măcar un pic, putem trece peste ele. Până la urmă… o viaţă avem şi ar fi păcat să nu încercăm să obţinem totul de la ea. După asta nu ştim ce ne mai aşteaptă şi dacă noi mai putem schimba ceva. Trăim acum, măcar de asta suntem siguri. Totul are un sfârşit – întâmplări frumoase, bucurii, iubiri, minuni de o clipă. Şi nu trebuie să le uităm, indiferent cât de greu ne este în clipa asta. Aceste momente nu sunt decât dovada că întotdeauna există un nou început. Şi că viaţa e frumoasă, nu? 

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *