Sănătate

Uită de foame: 13 alimente care TAIE pofta de mâncare

1. Avocado
Fructele de avocado contin fibre, care te vor ajuta sa te simti satula mai repede. In plus, avocado contine grasimi sanatoase, care transmit creierului semnalul ca stomacul este plin.

2. Oua
Ouale sunt pline de proteine de provenienta animala, care este un „combustibil“ excelent pentru creier si muschi. Studii recente au aratat ca persoanele care mananca oua la micul dejun consuma mai putine calorii decat cele care prefera un covrig sau cereale.

3. Ardei iute
Ardeiul iute si alte condimente iuti contin o substanta denumita capsaicina. Aceasta substanta ajuta la scaderea apetitului si la catalizarea metabolismului.

4. Ghimbir
Ghimbirul s-a dovedit a fi de ajutor sistemului digestiv. Daca vrei ca organismul tau sa aiba o digestie perfecta si sa beneficieze din plin de nutrientii din mancare, ghimbirul te poate ajuta sa te simti mai satul. Poti bea ceai de ghimbir sau poti folosi pudra de ghimbir in diverse mancaruri.

5. Untul de arahide
Unii spun ca e cel mai delicios aliment de pe planeta, si cine suntem noi sa-i contrazicem? Pe langa faptul ca e bun „rau”, untul de arahide e bogat in proteine, asa ca o gustare mica e ca si cand ai manca o masa copioasa. Cata vreme nu exagerezi cu el, untul de arahide e grozav pentru sanatate, fiind o sursa grozava de grasimi monosaturate (adica „bune”), care te vor mentine satul ore bune.

6. Mere
O gustare mereu la indemana, merele sunt pline de fibre solubile si apa, ce ajuta la crearea senzatiei de satietate. Le poti manca impreuna cu unt de arahide sau de migdale, daca vrei un adaos de proteine.

7. Migdale

Migdalele reprezinta o minunata sursa de nutrienti variati, incluzand aici vitamina E, magneziu, antioxidanti si grasimi sanatoase. Un studiu recent efectuat de Purdue University a scos la iveala ca migdalele te pot ajuta sa-ti tii sub control apetitul atunci cand esti la dieta.

8. Apa
Multe persoane confunda setea cu foamea. Data viitoare cand simti ca ti-e foame in mijlocul zilei, la doar 45 de minute dupa ce ai luat pranzul, incearca sa bei un pahar mare cu apa. Studiile au aratat ca persoanele care beau un pahar cu apa sau doua inainte de masa tind sa consume mai putine calorii.

9. Iaurt grecesc
Iaurtul grecesc (fara adaos de grasimi) reprezinta gustarea perfecta: un amestec ideal de proteine si nutrienti, dar fara grasimi saturate.

10. Fasole
O alta cale excelenta de a-ti face plinul de proteine si fibre o constituie fasolea. In plus, este benefica pentru sistemul cardiovascular.

11. Branza cottage
La fel ca iaurtul grecesc, branza cottage este o minune sanatoasa a lumii lactatelor, fiind plina de proteine si avand un continut scazut de grasimi. Daca ai nevoie de o gustare intre mesele principale (care sa te faca sa te simti satul fara sa te umple de calorii sau grasimi nesanatoase), alege o portie de branza cottage.

12. Hummus
Iubit de vegetarieni si vegani pentru continutul mare de proteine vegetale, hummusul se face din boabe de naut, care sunt pline de fibre si carbohidrati complecsi, adica exact ce iti trebuie ca sa te saturi repede.

13. Ovaz
Cand nu ai timp dimineata sa iei micul dejun pe indelete, fa-ti un bol de ovaz instant. Contine din plin fibre si carbohidrati sanatosi pentru inima, asa ca alunga repede foamea si, in plus, nu o sa dai iama in biscuitii si covrigii colegilor cand ajungi la birou.

sfatulparintilor.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *