Internațional

Trump îi îndeamnă pe americani să se vaccineze

​Fostul preşedinte Donald Trump a declarat marţi că va decide dacă va mai candida pentru un mandat la Casa Albă după alegerile pentru Congres din noiembrie 2022, transmite Reuters citată de Agerpres.

Trump a spus că este angajat să îşi sprijine colegii republicani în încercarea de a recâştiga controlul în Camera Reprezentanţilor şi în Senat la alegerile din 2022, care vor reprezenta un test pentru administraţia preşedintelui democrat Joe Biden.

"Cred că avem şanse foarte, foarte mari să recuperăm Camera Reprezentanţilor", a declarat Trump într-un interviu acordat Fox News.

"Sunt şanse mari de recuperat şi Senatul şi, sincer, vom lua decizia după aceea". Trump i-a spus gazdei Fox News, Maria Bartiromo, că susţinătorii săi par să fie gata să îl susţină din nou dacă va candida.

"Conform tuturor sondajelor, vor ca eu să candidez din nou, dar vom examina situaţia şi vom vedea", a declarat Donald Trump.

Trump a recomandat, de asemenea, tuturor americanilor să se vaccineze.

"Este un vaccin grozav. Este un vaccin sigur. Şi este ceva ce funcţionează", a afirmat Trump, care s-a vaccinat în ianuarie fără a face vâlvă în jurul acestui moment. "Le-aş recomanda şi le-aş recomanda multor oameni care nu-l vor şi mulţi din aceşti oameni, sincer, au votat pentru mine".

Sondajele indică faptul că un număr mare de republicani şi susţinători ai republicanului Donald Trump se opun vaccinării. Casa Albă a declarat că va saluta un demers din partea lui Donald Trump de a-şi încuraja susţinătorii să se vaccineze anti-COVID-19, deşi preşedintele Joe Biden şi-a exprimat îndoiala cu privire la cât de mult ar ajuta acest sprijin.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *