Culinar.md

Trataţi insomnia cu produse naturale

Primul lucru care ar trebui făcut în acest caz este mersul la medic. Dacă eventual se depistează o boală organică, tratarea acesteia duce automat la vindecarea insomniei. Mai trebuie luată în considerare şi oboseala psihică, o altă cauza a insomniei, care apare de regulă după activităţi intelectuale prelungite, emoţii puternice pe durată lungă de timp, stres permanent. Un om obosit adoarme greu, se trezeşte des peste noapte şi dimineaţa se scoală mai obosit decât s-a culcat seara. Nici in aceste condiţii nu ar trebui luate somnifere, pentru că acestea distrug, în loc să vindece, dau dependenţă şi au reacţii adverse.

Cel mai eficient mod de a scăpa de insomnie ar fi să vă îndreptaţi atenţia către tratamentele naturiste.
Un strugure roşu, un pahar de must sau de vin roşu ar putea ajuta la reglarea somnului, dar nu-i suficient. Contează foarte mult psihicul fiecăruia, felul de a gândi, puterea pe care o are fiecare ca, la ora culcării, să se concentreze pe somn, şi nu pe ceea ce a făcut ori urmează să facă.

O cameră bine aerisită, temperatura nu mai mare de 20, 21 de grade, un duș sau o baie înainte de a va așeza în pat, o pijama comodă și un așternut care să nu deranjeze ar fi ideale pentru un somn normal.

Oricât de frig ar fi afară, dacă știți că aveți probleme cu somnul, ieșiți la o mică plimbare ori, dacă nu se poate, urcați și coborâți scările de mai multe ori. Contează foarte mult și efortul fizic, dacă lucrați numai la birou. La masa de seară mâncați ceapă, crudă sau în mâncare. Este un calmant excelent.

Beți un ceai cald de sunătoare, îndulcit cu un vârf de linguriță de zahăr și miere de albine, în care puneți și câteva picături de lămâie. Faceți-vă un program strict și culcați-vă, în fiecare seară, la aceeași oră. Cu timpul, deprinderea se va forma și veți adormi mult mai ușor.

Stingeți lumina și televizorul și nu vă mai gândiți nici la ce ați lăsat în urmă și nici la ce aveți înainte. Urmează o nouă zi pentru acțiune și gânduri.  
www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *