Culinar.md

Top 5 alimente de introdus în regimul zilnic

Preocupări care ne bucură, de altfel. Tocmai de aceea vă povestesc câte ceva despre top 5 alimente pe care să le introduceți în regimul alimentar zilnic:

1. Verdețurile
Odată cu înaintarea în vârstă, organismul nu își mai poate menține la aceeași intensitate procesele de regenerare, iar eliberarea de radicali liberi devine din ce în ce mai mare. Acești radicali liberi au diverse efecte negative asupra organismului, cele mai importante fiind la nivel genetic. Radicalii liberi reușesc să atace structura ADN-ului celular, putând produce atipii celulare care pot degenera în cancer. De aceea este indicat să consumați zilnic antioxidanți, iar una din sursele importante pentru aceste substanțe este reprezentată de vegetale. Se recomandă consumul zilnic de verdețuri și cel puțin o salată pe zi, măcar la masa de prânz.

2. Uleiul de măsline
Utilizat în alimentație, cosmetică și medicina naturistă, proprietățile uleiului de măsline au fost apreciate încă din cele mai vechi timpuri. Conține vitamine ca A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grași nesaturați și saturați, trigliceride etc. Astfel, beneficiile sale pentru sănătate sunt complexe, reglând concentrația de colesterol în sânge, scade tensiunea, acționează pozitiv în ulcerul gastroduodenal, este util în osteoporoză, diabet etc.

3. Cerealele

În primul rând, nu este bine să treceți peste micul dejun. De asemenea este recomandat ca aproape în fiecare zi să consumați dimineața un castron de cereale cu lapte. Cerealele conțin vitamine din complexul B și de asemenea sunt bogate în fibre, acestea din urmă fiind foarte necesare digestiei și protejând împotriva cancerelor digestive, în special împotriva cancerului de colon. De asemenea, ele asigură o bună purgație și detoxifiere a organismului.

4. Mierea și propolisul
Mierea și propolisul reprezintă o sursă ideală de vitamine, minerale și substanțe tonice, vitalizante. Propolisul are un conținut bogat de substanțe benefice pentru sănătate: derivații flavonici, acid ferulic (activ contra germenilor Gram pozitivi și Gram negativi), ceruri, aminoacizi, balsamuri, fermenți, microelemente (siliciu, magneziu, cupru, molibden, arsen, staniu, aluminiu, vanadiu, wolfram, fier, aur, iridiu, calciu, cadmiu, cobalt, stronțiu), substanțe antibiotice, rășini, acizi aromatici etc. Mierea este mai puțin bogată în nutrienți, însă prezintă de asemenea efecte deosebite asupra sănătății. Puteți îndulci, spre exemplu, ceaiul sau cafeaua cu miere, iar dimineața sau măcar în sezon să consumați propolis fie în stare naturală, fie sub formă de diverse produse de la magazinele naturiste.

5. Ceaiurile
Acestea au efecte de curățare, de detoxifiere, anticanceroase, tonice cerebrale, de reglare a fluxului renal, efecte medicinale etc. Este indicat să înlocuiți sucurile cu ceaiuri, însă întotdeauna citiți prospectul înainte și verificați doza zilnică recomandată, doză pe care nu trebuie să o depășiți pentru a nu apărea efectele adverse.

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *