Ultima oră

Tkaciuk liber să răspundă pentru provocările din 7 aprilie

El afirmă că Procuratura Generală și SIS chiar au dovezi că Mark Tkaciuk este implicat în evenimentele din 7 aprilie 2009. „Imediat după 7 aprilie, 2009, m-am pomenit și eu cu un dosar penal pentru dezordini în masă. Apoi, odată cu căderea regimului comunist, dosarul meu a fost clasat, din lipsă de probe. Însă nu s-a terminat totul așa cum m-aș fi așteptat. În 2010, 2011 și 2012, am continuat să fiu ”chemat” la Procuratură, să povestesc ce știu despre aprilie 2009, iar ultimele ori, când am fost, procurorul și cei din SIS, care mă interogau, m-au întrebat ce legătură am cu Mark Tkaciuk, căci dânșii aveau informații, precum că el a organizat și a dirijat dezordinile din aprilie lui 2009. Evident că nu am nicio legătură, nici eu, nici cunoscuții mei care au fost activi pe 6 și 7 aprilie. După atâta bătaie de cap din partea procurorilor și securiștilor, am discutat cu Tkaciuk pe facebook, despre faptul că SIS și PG încearcă să facă legătura între mine și el, fapt care mă deranjează. După câteva zile, din nou sunt invitat la Procuratură, unde sunt întrebat de ce am făcut gălăgie, pentru că ei chiar au dovezi că Mark Tkaciuk este implicat în evenimentele din 7 aprilie 2009, că trebuie să-mi țin limba după dinți, că el are imunitate parlamentară și oricum nimeni nu poate să-i facă nimic”, a scris Galbur.

În ceea ce privește informațiile că Tkaciuk a preluat conducerea mișcării extremiste de stânga Antifa, un fel de grupare paramilitară, de genul celor care au participat la dezordinile din Ucraina, care se antrenează în păduri și în diferite localități pentru a pregăti o nouă diversiune pe teritoriul Republicii Moldova, în preajma semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană ori în preajma alegerilor parlamentare din toamnă, Galbur se declară sigur că această mișcare a participat și la dezordinile de pe 7 aprilie 2009. “În genere, la moment, FSB are în Republica Moldova, peste 1000 de activiști pro-ruși, organizați, gata în orice clipă să ia arma în mână. Nu, nu-s povești. Priviți ce se întâmplă la câteva sute de kilometri de hotarul nostru. Credeți-mă, Mark Tkaciuk are destulă minte ca să poată coordona cu ei”, afirmă bloggerul.

“Acum Procuratura Generală poate să demonstreze că există și că funcționează. Locul acestui individ periculos este după gratii, de altfel, riscăm să ne pomenim cu un nou 7 aprilie, nu dă Doamne…”, atenționează Dragoș Galbur.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *