Frumusețe

Sprâncene perfecte

Dacă vrei să arăţi bine, trebuie să ţii cont, neapărat, de forma pe care o dai sprâncenelor tale, deoarece acestea, ca şi machiajul, schimbă complet înfăţişarea. Mai mult, se spune că forma sprâncenelor defineşte privirea. Acestea sunt motivele pentru care este important să alegi o formă corectă, în deplină concordanţă cu trăsăturile feţei, atunci când recurgi la pensare. În cazul în care pensarea se face într-un salon specializat, nu trebuie să te preocupe forma pe care o vor avea sprâncenele tale. Cu siguranţă, cosmeticiana trebuie să recunoască imediat fizionomia ta şi să dea o formă adecvată sprâncenelor.

Chiar dacă nu ai suficient timp să mergi la salon, ar fi bine ca măcar la primul pensat să faci acest lucru sau în cazul în care vrei să redefineşti forma să recurgi tot la sfatul şi mâna unui specialist. O linie greşită, o sprânceană mai arcuită sau mai lăsată sau sprâncenele prea subţiri îţi pot schimba înfăţişarea radical. Cea mai bună soluţie pentru a avea sprâncene perfecte este să păstrezi forma lor naturală şi să ajustezi acolo unde este necesar. Dacă vrei să dai singură forma sprâncenelor tale, nu trebuie decât să respecţi câteva reguli!

LASĂ-LE SĂ CREASCĂ

Răbdarea este definitorie, dacă vrei să schimbi forma sprâncenelor. Deoarece acestea nu cresc la fel de repede ca şi părul, mai ales dacă ani de zile au fost pensate excesiv, este important să le laşi o perioadă de câteva săptămâni să crească, pentru a observa care este forma lor naturală. Sprâncenele ar trebui să înceapă exact deasupra colţului interior al ochilor. Ca să stabileşti lungimea sprâncenei este recomandat să plasezi un creion la baza nasului şi să-l orientezi oblic spre sprânceană, astfel încât să treacă pe lângă colţul exterior al ochiului. Pentru a ajuta creşterea va trebui să faci un mic tratament cu ulei de ricin pe care va trebui să îl aplici zilnic. Acesta stimulează creşterea părului.

LOCUL ARCULUI

Pentru a vedea unde vei realiza arcuirea, plasează un creion de la baza nasului şi orientează-l oblic spre sprânceană astfel încât să „taie” pe diagonală irisul. Locul unde creionul se intersectează cu sprânceana va fi locul unde trebuie să arcuieşti sprânceana. La final este recomandat să piepteni sprâncenele, pentru o formă perfectă.

EVIDENŢIAZĂ-LE

Dacă vrei să ai sprâncene perfecte, ai nevoie şi de machiaj. Însă culoarea la care apelezi nu trebuie să difere foarte mult de cea a părului. Chiar dacă apelezi la colorarea permanentă (tatuajul), la vopsea sau foloseşti un fard mat sau un creion pentru sprâncene, nu depăși linia naturală a lor. Încearcă să umpli golurile pe care le ai şi să le îngroşi puţin, dar ai grijă să nu pară desenate. Dacă firele de păr sunt prea lungi, sprâncenele tale pot părea haotice şi ciufulite. Foloseşte o perie pentru sprâncene şi o forfecuţă pentru a tăia vârfurile firelor de păr.
 
Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *