Politică

Rusia a pornit războiul împotriva AUR în Republica Moldova

Rusia a declanșat războiul hibrid în Republica Moldova. Ținta este AUR, care deja se profilează ca marea surpriza a alegerilor parlamentare anticipate din 11 Iulie 2021.

Vectorii campaniei rusești de fake news sunt Vladimir Voronin și Igor Dodon.

Liderii coaliției putiniste de la Chișinău au primit ordin să se îndrepte anume împotriva AUR, deoarece este unicul partid participant la alegeri care și-a propus aderarea Republicii Moldova la NATO, prin Unirea cu România. Partidele intitulate proeuropene susțin „statalitatea” și „neutralitatea” Republicii Moldova, deopotrivă cu coaliția putinista Voronin-Dodon.

Vladimir Voronin s-a dedat unui atac virulent, rasist, xenofob, anti-românesc și anti NATO cu scopul de a-i determina pe cetățeni să nu voteze AUR.
El a declarat ca dacă cetățenii Republicii Moldova vor vota “partidele pro-europene”, adică AUR, li se vor naște copii de culoare, nu doar cu pielea albă, pentru că AUR va elimina statutul de neutralitate al republicii și va aduce NATO, care va fi urmat apoi de jandarmii români.

Singurele trupe de ocupație din Republica Moldova sunt trupele ruse, pe care Voronin se preface că nu le observa, deși acestea ocupa chiar satul său natal, Corjova și l-au împiedicat pe Voronin sa participe la înmormântarea mamei sale.

Voronin acuza trupele NATO ca vor face copii în Republica Moldova, dar pana atunci trupele ruse de ocupație omoară copii. L-au împușcat pe Vadim Pisari în vârsta de numai 19 ani la punctul de control Vadul lui Vodă. Marți, grănicerii transnistreni, adică “omuleții verzi” ai Moscovei, au omorât pe râul Nistru un moldovean din satul Rascauti, raionul Stefan Vodă.

Voronin și Dodon îi sperie pe alegători și cu celebrul “jandarm roman”, un mit inventat de propaganda sovietică.

Voronin se preface ca nu știe ca Jandarmeria Română este una dintre instituțiile românești care susțin Republica Moldova. Jandarmii romani au salvat viețile și avutul cetățenilor Republicii Moldova când s-a revărsat Prutul la Obileni, Nemțeni sau Cotul Morii.

Jandarmii români îi pregătesc în instituțiile de învățământ ale MAI din România pe colegii lor, viitori carabinieri ai Republicii Moldova.

La Chișinău, jandarmii români cu experiența în Afghanistan și Kosovo pregătesc 80 de carabinieri ai Republicii Moldova.

Sa-ți fie rusine Vladimir Voronin, cere-ți scuze de la Jandarmeria Română!

Voronin și Dodon încearcă sa-i sperie pe alegători cu mitul “jandarmului roman”, dar îi aplauda pe jandarmii lui Lukașenko și Putin, care îi bat și îi omoară la Minsk și la Moscova pe cetățenii care manifestează pentru democrație.

Pentru că asta vrea sa facă și coaliția putinista din Republica Moldova, dacă ar câștiga cumva alegerile anticipate. Igor Dodon a fost recent la Minsk, ca să învețe de la Lukasenko cum sa procedeze cu opoziția. Totodată, Dodon a fost la Moscova de 30 de ori, pe durata mandatului sau de președinte.
Amintiți-va cum la ordinul fostului general sovietic de miliție Vladimir Voronin sute de tineri au fost bătuți și torturați în zilele de 7/8 Aprilie 2009. Și acest individ cinic are tupeul sa vorbească de “jandarmul roman”!?

Dacă putiniștii Dodon și Voronin vor reuși să pună mâna pe putere după alegerile din 11 Iulie, Republica Moldova va fi întoarsă cu zeci de ani în urma, sub domnia teroarei, întunericului și izolării internaționale.

AUR este în prima linie a rezistenței în fata agresiunii Rusiei și a uneltelor sale, Voronin și Dodon. Tocmai de aceea AUR a devenit principala ținta a războiului hibrid și a campaniei de fake news.

În calitate de participant la alegerile parlamentare anticipate, AUR solicită reprezentanților UE, Consiliului Europei și OSCE sa consemneze în rapoartele lor de monitorizare a alegerilor atacurile xenofobe și rasiste ale lui Voronin îndreptate împotriva românilor și a persoanelor de culoare. De asemenea, le solicitam sa îl atenționez pe Vorinin ca aceste declarații sunt inacceptabile pentru un politician dintr-un stat membru al organizațiilor respective și total incompatibile cu valorile promovate de aceste organizații.

Ciprian Ciubuc, deputat AUR, născut în R. Moldova
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *