Actualitate

ROMÂNIA S-A ZDRUNCINAT AZI-NOAPTE. DOUĂ CUTREMURE, DINTRE CARE UNUL FOARTE PERICULOS

Primul cutremur care a zdruncinat țara noastră s-a produs la ora 21:38 în județul Buzău. La scurt timp după ce au fost resimțite undele seismice, oficialii de la INCDFP au anunțat că acesta a avut o magnitudine de 2.5 grade pe scara Richter și s-a înregistrat la o adâncime de 124 de km.

La aproape o oră distanță de acesta, în țara vecinilor noștri, aflați la sud-vest, a avut loc un cutremur destul de periculos, având în vedere că acesta a fost unul de suprafață: adâncimea lui a fost de doar 1 km, un aspect destul de rar, spun specialiștii. Magnitudinea acestui seism a fost de 2 grade pe scara Richter, conform informațiilor făcute publice de specialiștii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cel mai mare seism din 2019

Cel mai mare cutremur de anul acesta a avut loc pe 9 ianuarie şi a înregistrat o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter. Anul trecut, cel mai puternic seism a avut loc pe 28 octombrie, în judeţul Buzău şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită destul de mare și la București.

Specialiștii spun că în 2019 există riscul producerii unui număr mai mare de cutremure în comparație cu 2018. “Această relație este puternică și ne arată că am putea avea o creștere a numărului de cutremure majore anul viitor (n.r.: 2019)”, au spus profesorii Roger Bilham de la University of Colorado in Boulder și Rebecca Bendick de la University of Montana in Missoula, potrivit The Guardian. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *