Chișinău

Primăria Capitalei a suspendat proiectul parcărilor cu plată

Primarul general a anunţat că va crea o comisie care să investigheze legalitatea firmei din Austria care a câştigat licitaţia. Totul după ce un blogher ar scris că printre fondatorii firmei austriece ar fi companii offshore. Proiectul urmă să fie votat în Consiliul Municipal la următoare şedinţa.

Primarul Dorin Chirtoacă a propus ca proiectul să fie scos de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Municipal.

Decizia primarului vine după ce acum două zile un blogher a scris că din cele două firme care au participat la licitaţie a câştigat o firma austriacă. Printre fondatorii acesteia ar fi două companii offshore din Malta şi Cipru. Firma câştigătoare ar fi fost înregistrată oficial cu 30 de zile după anunţarea licitaţiei.

Proiectul parcărilor cu plata prevede ca primăria să încheie un contract pe 25 de ani cu firma din Austria, care ar urmă să identifice cele 2500 de locuri pentru parcări cu plata. Potrivit primăriei, firma a fost selectată acum câteva luni în urmă licitaţiei. Acum două zile şi consilierii PSRM au acuzat autorităţile locale că ar fi încheiat un contract cu o firma care nu va investi nimic, ci doar va percepe taxe de la şoferi. În bugetul capitalei ar veni doar 10 la sută din venit, prejudiciul fiind de 1 miliard de lei. Şeful Direcţiei Transport a negat acuzaţiile, precizând că firma ar urmă să investească în soft şi locuri de muncă, dar şi întreţinerea parcărilor. 

Sursa: Prot Tv

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *