Actualitate

Presa rusă, despre posibila implicare a actualului Procuror General din Moldova în „spălătoria rusească”

Cunoscuta publicație lenta.ru trece în revistă acuzațiile aduse în ultimele zile de către șeful comisiei parlamentare ”Laundromat”, deputatul PPDA, Inga Grigoriu, potrivit căreia, în perioada în care Stoianoglo conducea Comisia securitate națională, apărare și ordine publica din Parlament, a promovat un amendament care a făcut imposibilă blocarea tranzacțiilor suspecte.

Potrivit deputatului, unul din aspectele particulare ale acestei operațiuni a fost modificarea cadrului normativ. Potrivit ei, CCCEC instituția din care făcea parte la moment Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor și care ar fi trebuit să combată acest fenomen, neavând drept de inițiativă legislativă, a propus sintagma „având aspect suspensiv”, susținută apoi de comisia parlamentară raportoare – cea de securitate națională, apărare și ordine publică – a cărei președinte era Stoianoglo Alexandr, actual Procuror General.

Potrivit publicației rusești, care citează presa de la Chișinău, Inga Grigoriu a solicitat Consiliului Superior al Procurorilor suspendarea temporară a lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general, după ce în presa din Ucraina a apărut o anchetă în care Stoianoglo era acuzat că ar avea tangență cu anumite companii delicvente, afiliate lui Veaceslav Platon. Mai mult, Grigoriu a cerut numirea unui procuror care să verifice informațiile apărute în mass-media și a spus că dacă procurorul general își va exercita mandatul pe perioada investigației, aceasta va fi lipsită de credibilitate și va afecta în continuare imaginea Procuraturii.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *