Culinar.md

Păstrarea şi folosirea uleiului de măsline

Întotdeauna trebuie să ne asigurăm că sticla este bine închisă, pentru că uleiul are tendința de a absorbi mirosurile din mediul înconjurător. Cum îl servim? Nu punem același fel de ulei la toate preparatele. Pentru a ști să echilibrăm corect savoarea, trebuie să ne raportăm la trei categorii.

• Categoria 1: foarte fructat – Acest ulei dă un gust picant unei lăptuci dulci, unei salate de tomate și de busuioc, unei felii de pâine prăjite, unui pește fad, anghinarei pregătite pur și simplu cu ulei de măsline și cu apă și asezonată cu usturoi și cu mentă.

• Categoria a 2-a: mediu fructat
– Recomandat pentru antipasto, salată de fructe de mare, carpaccio.

• Categoria a 3-a: ușor fructat – Pentru alimente cu gust picant sau atunci când condimentele trebuie să fie dominante.

Cum se utilizează uleiul de măsline în sosul vinegretă? În general, se pune o lingură de oțet la trei linguri de ulei de măsline. Se va mări compoziția cu o lingură de oțet pentru cinci linguri de ulei, dacă se mai adaugă și o lingură de muștar tare. Combinații reușite cu uleiul de măsline:

• ulei de măsline și oțet balsamic;

• ulei de măsline și oțet de vin vechi;

• ulei de măsline și oțet de Xeres;

• ulei de măsline și suc de lămâie.

Timpul 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *