Internațional

Parlamentul de la Sofia s-a dizolvat, iar bulgarii se pregătesc de alegerile legislative din aprilie

Parlamentul Bulgariei s-a dizolvat joi conform calendarului electoral înaintea alegerilor care vor avea loc la începutul lunii aprilie, transmite dpa, citată de Agerpres.

În discursul de încheiere, preşedinta forului, Ţeţka Ţaceva, le-a reamintit parlamentarilor că vor trebui să colaboreze după 4 aprilie, indiferent de cât de aprinsă va fi campania electorală.

Şeful grupului parlamentar al formaţiunii populiste GERB, aflate la guvernare, Daniela Daritkova, a avut o intervenţie similară, în care a afirmat că niciun partid nu este capabil să guverneze singur.

Potrivit sondajelor de opinie, este probabil ca parlamentul să fie destul de divizat după aceste alegeri.

GERB, aflat la conducere din 2017 într-o coaliţie cu un partid naţionalist mai mic, se aşteaptă să fie confirmat după scrutin drept cea mai puternică forţă politică din Bulgaria.

După toate probabilităţile opoziţia, care acuză GERB de corupţie, va rămâne fărâmiţată, dar se preconizează că socialiştii vor deveni a doua putere politică.

Alegerile au loc în mijlocul celui de-al treilea val al pandemiei de COVID-19 şi se va desfăşura cu asigurarea aplicării a numeroase reglementări sanitare.

Persoanele aflate în carantină vor avea posibilitatea să voteze folosind urnele mobile.

Bulgaria a înregistrat recent un număr de 679 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus la suta de mii de locuitori timp de şapte zile, potrivit datelor oficiale date publicităţii joi.

Un lockdown parţial ce va fi introdus luni va fi în vigoare până la sfârşitul lunii martie.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *