Actualitate

PARADISE PAPERS. Regina Elisabeta, apropiaţi ai lui Trump şi premierul Canadei, dar şi Bono, pe listă

PARADISE PAPERS. La 18 luni de la „Panama Papers”, o nouă dezvăluire despre „optimizările fiscale” ale unora dintre cele mai potente financiar personalităţi din lume apar într-un nou scandal, denumit acum „Paradise Papers”. Peste 381 de jurnalişti, reprezentând 96 de media internaţionale, au avut acces la mai bine de 13 milioane de documente ale casei de avocatură britanice Appleby, obţinute de publicaţia Süddeutsche Zeitung, potrivit Le Figaro.

PARADISE PAPERS. Regina Elisabeta a II ar deţine compania care îi administrează bunurile, numită Ducatul de Lancaster şi care a investit 7,5 milioane de dolari în fodcuri de investiţii din Insulele Caiman. Acestea, la rândul lor, au investit într-un fond care controlează societatea Brighthouse care a fost în centrul unui mare scandal în Marea Britanie pentru că vindea produse în rate, cu dobândă de 99,9%, persoanelor cu venituri modeste.

PARADISE PAPERS. Numele premierului Canadei, Justin Trudeau, apare şi el citat în anchetă. Unul dintre apropiaţii săi, miliardarul Stephen Bronfman, care a contribuit cu mai bine de 27 de milioane de dolari în campania electorală din 2015, a investit, prin societatea Claridge, într-o structură financiară din Insulele Caiman, sustrăgându-se astfel de la plata a milioane de dolari taxe. Informaţia vine în contextul în care Trudeau a anunţat că una dintre priorităţile sale este lupta contra paradisurilor fiscale, scrie Mediafax.

PARADISE PAPERS. Secretarul american al Trezoreriei, Wilbur Ross, apare şi el citat în anchetă ca având legături de afaceri cu apropiaţi ai preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin. Acesta ar fi avut participaţii într-o societate de transport maritim de gaz lichefiat, Navigator Holdings, care făcea afaceri cu oligarhi ruşi vizaţi de sancţiunile impuse de administraţia americană.

PARADISE PAPERS. Potrivit New York Times, Wilbur şi-ar fi redus participaţia în societate după ce a preluat funcţia în februarie acest an, însă controlează 31% din ea, prin intermediul unor off-shore-uri.

PARADISE PAPERS. Facebook şi Twitter apar şi ele în documentele „Paradise Papers. Cele două companii ar fi primit fonduri substanţiale care ar fi provenit de la instituţii ruseşti conectate Kremlinului , prin intermediul unui asociat al ginerelui lui Trump, Jared Kushner.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *