Atitudini

O nouă şansă

Chiar şi atunci când greşeşte… Şi de multe ori acorzi a doua şansă şi a treia, şi a patra, şi a N-a şansă, dar tot degeaba… Nu este preţuită „oferta". Uneori se întâmplă ca şi cei care au primit a doua şi a treia, şi a N-a şansă să-şi dea seama de ce n-au preţuit abia după ce s-au terminat toate… Când deja e târziu pentru „o nouă şansă". Ceea ce este foarte important este că această şansă, în primul rând, ţi-o oferi ţie şi apoi celorlalţi. Tu eşti primul care încerci să te descurci cu această nouă şansă.

Şi totuşi, se merită să acorzi „a doua şansă"? Din proprie experienţă, vă zic să acordaţi a doua şi chiar a treia şi, dacă vă ţine, a N-a şansă… fiind conştienţi că poate nu va fi valorificată „oferta" voastră, dar cel puţin veţi arăta că sunteţi oameni de caracter şi că vă pasă. Şi vă mai provoc să acordaţi a N-a şansă în orice domeniu al vieţii voastre, nu doar persoanelor dragi. O multiplă încercare de a demonstra că aţi învăţat ceva şi aţi ajuns să cunoaşteţi ceea ce se întâmplă în jurul vostru vă va aduce la un moment dat satisfacţii.

Vorba aceea, omul cât trăieşte învaţă, nu este doar o pildă, este, înainte de toate, experienţa celor care au învăţat pe tot parcursul vieţii şi şi-au acordat atât lor, cât şi altora din jur toate şansele de care au avut nevoie pentru a ajunge la final mulţumiţi de ceea ce au făcut.

Sunt conştientă că unii nu veţi fi de acord cu mine şi poate nu veţi acorda nici măcar a doua, ca să nu mai zic de a nu ştiu câta şansă… Fiecare acţionează cum vrea şi cum gândeşte… Mai devreme sau mai târziu, fiecare dintre noi se va bucura sau îi va părea rău de hotărârea sa.

Deci, oferă nu doar o nouă şansă, ci oricâte este nevoie! Nu fi egoist şi nu te gândi doar la faptul că „cedezi” în faţa celorlalţi, gândeşte-te că tu eşti primul care merită să ducă cu bine la sfârşit ceea ce a început într-o altă zi! 

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *