Internațional

Nivelul de alertă maximă este menţinut până săptămâna viitoare la Bruxelles

Nivelul ameninţării urmează să fie evaluat din nou lunea viitoare, a anunţat premierul.

În ceea ce priveşte metroul, acesta ar putea fi deschis în mod treptat, începând de miercuri, a declarat Charles Michel, care şi-a exprimat speranţa revenirii la normal, dar care a precizat că ameninţarea era la fel de puternică luni ca duminică.

Marţi reţeaua de metrou, muzeele, cele mai multe dintre cinematografe şi numeroase magazine din capitala belgiană urmează să rămână închise, la fel ca şi şcolile şi universităţile.

Nivelul 4 de alertă corespunde unei ameninţări considerate "grave şi iminente". El a fost impus în regiunea Bruxelles în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timp ce restul Belgiei rămâne la nivelul 3, care urmează să fie menţinut până la 30 noiembrie.

Un obiect suspect, identificat ulterior drept o centură explozivă, a fost găsit, luni seară, într-o pubelă de gunoi, la periferia sudică a Parisului, anunţă surse citate de ziarul Le Figaro.

Centura explozivă a fost găsită într-un container de gunoi din zona Chopin, situată în Montrouge, o suburbie situată la periferia sudică a Parisului. Vesta explozivă a fost verificată de echipele pirotehnice franceze, care au stabilit că ea conținea atât exploziv, cât și cuie.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *