Sănătate

Motivul pentru care ni se umflă picioarele fără să avem o problemă reală de sănătate

Umflarea picioarelor poate fi pusă și pe seama unei proaste funcționări a sistemului limfatic, sau a bolilor de rinichi și ficat, a modificărilor hormonale sau a insuficienței cardiace.

Cei care nu au o problemă reală de sănătate și tot se confruntă cu problema picioarelor umflate cel mai probabil consumă sare în exces, motiv pentru care rețin apă, sau au o alimentație bogată în carbohidrați, care au același efect, scrie doc.ro.

Principalele cauze ale picioarelor umflate
– sarcina
– excesul de sare
– insuficiența renală
– ciroza
– sedentarismul
– sindromul premenstrual
– pericardită
– anumite medicamente

Cum se manifestă picioarele umflate
Primul aspect este, desigur, cel al durerilor în timpul mersului. Acest lucru se întâmplă din cauza edemelor de la picioare și acumulării de lichid în exces.

Un alt simptom este acela că pielea de pe picioare se întinde în mod exagerat. Atunci când pantofii sunt dați jos, se pot vedea semne clare pe pielea umflată. La fel se poate vedea și după ce sunt dați jos ciorapii. De altfel, aceste semne sunt indiciile clasice ale picioarelor umflate.

Nu în ultimul rând, atunci când suferi de picioare umflate, acestea își schimbă culoarea și aspectul. Astfel, pielea devine mai palidă, iar semnele lăsate de încălțăminte sau șosete sunt mai închise la culoare decât țesutul umflat din apropiere.

Singurul tratament pentru tratarea picioarelor umflate este cel recomandat de medic, în funcție de simptome și cauze.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *