Sănătate

Metode eficiente de detoxifiere în această toamnă

 Iată ce trebuie să faci:

Limitează consumul de alcool
Chiar daca consumul moderat de alcool are numeroase beneficii pentru sanatate, precum cresterea nivelului de colesterol bun si subtierea sangelui, exista insa si efecte negative ale consumului exagerat de alcool.

Consumul exagerat de alcool isi pune amprenta asupra ficatului, cel mai important organ al organismului responsabil cu detoxifierea intregului sistem. Alcoolul este si un diuretic puternic, ceea ce deshidrateaza puternic organismul.

Limitează consumul de zahăr
Cei mai multi dintre noi, consumam prea mult zahar. In medie, o persoana normala consuma in jur de 30 de lingurite de zahar pe zi, mult mai mult decat cantitatea recomandata. Consumul exagerat de zahar este un factor de risc pentru afectiunile cardiace, hipertensiune si colesterol.

Incearca sa eviti alimentele procesate, care contin cantitati mari de zahar. Atunci cand ai pofta de ceva dulce, consuma fructe proaspete.

Limitează consumul de sare
Ca si in cazul zaharului, consumam mult prea multa sare. Mancarea procesata si de la restaurant contin cantitati mari de sodium, astfel, ca un prim pas in limitarea consumului de sare este sa eviti astfel de alimente.

Gateste mai mult acasa, folosind ingrediente proaspete si sanatoase. Foloseste condimente si ierburi aromatice pentru un gust mai bun.

Limitează consumul de grăsimi saturate
Grasimile saturate, care se gasesc in lapte, branza, unt sau carne, maresc nivelul de colesterol rau, care afecteaza arterele de sange. Este astfel indicat sa reduci consumul de alimente animale si sa alegi grasimi sanatoase, precum cele care provin de la nuci, avocado sau ulei de masline.

Limitează consumul de cereale rafinate
Cerealele rafinate, precum faina alba si orezul alb, sunt private de fibrele sanatoase si benefice pentru organism. De asemenea, nu contin nici vitamine sau minerale. Sunt insa bogate in calorii, care se depoziteaza sub forma de grasimi.
Inainte de a cumpara astfel de produse, citeste cu atentie eticheta si evita produsele rafinate.

Limitează consumul de alimente procesate
Alimentele procesate contin cantitati foarte mari de zahar, sare si grasimi, care afecteaza intreg organismul uman. Excesul de calorii se depune sub forma de grasime, in zonele problema ale corpului, precum abdomen sau fese.

Insa, aceste alimente maresc si colesterolul, un factor de risc major pentru afectiunile cardiace. Incearca sa consumi mai multe fructe si legume, lactare degresate, cereale intergrale si carne slaba de pui si peste. Prepara mancarurile acasa si evita snacks-urile si chips-urile din comert.
Consuma mai multe fructe si legume
Pentru o sanatate de fier si cat mai putine probleme medicale, incearca sa consumi cat mai multe fructe si legume proaspete. Aceste alimente sunt extrem de nutritive, sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti si au putine calorii.

Bea mai multă apă
Este tentant sa alegi alte bauturi, insa apa este cea mai buna bautura din lume. Ajuta la buna functionare a organismului si participa la numeroase procese metabolice. Ajuta la circulatia oxigenului si la eliminarea toxinelor din organism. Bea zilnic cel putin 6 pahare de apa.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *