Sănătate

Menţine dinţii cât mai albi

Dar acest lucru nu se poate întâmpla decât dacă dinţii sunt perfecţi şi mai ales albi. O dantură perfectă trebuie să fie cât mai strălucitoare, fără pete sau tartru, iar dinţii cât mai… drepţi. Una dintre problemele care ne dau bătăi de cap este legată de culoarea dinţilor sau mai exact de modul în care se poate menţine albul dinţilor. Dacă vrei un zâmbet perfect şi te-ai hotărât să apelezi la o metodă de albire dentară, trebuie să ştii că procedeul în sine nu este suficient. Dacă vrei ca dinţii să fie cât mai strălucitori, trebuie ca tu să recurgi la câteva trucuri.

Vizita la medicul stomatolog
Primul pas pe care trebuie să-l faci atunci când vrei ca dinţii să fie albi este să mergi la cabinetul medicului dentist. În niciun caz nu trebuie să apelezi la diverse tratamente care se găsesc fără să ceri părerea unui medic. Albirea se poate amâna dacă ai diverse probleme dentare care trebuie rezolvate înainte. Numai după ce problemele de sănătate stomatologică au fost rezolvate, poţi să recurgi la albire. 
Pentru a evita diverse neplăceri, albirea dinților se face sub îndrumarea şi directa atenţie a medicului stomatolog, iar la cea mai mică schimbare acesta trebuie anunţat, pentru a evita sensibilizarea dinţilor.

Protejează dinţii 

Cât timp faci tratamentul de albire, este bine să încerci să eviţi consumul de băuturi acidulate şi colorate. Deci trebuie să te fereşti de cafea, ceai negru, cola, ciocolată caldă şi fel de fel de sucuri colorate. Dacă nu poţi să stai departe de ele, poţi folosi un pai pentru a proteja dinţii. Cu ajutorul paiului eviţi contactul direct dintre dinţi şi băutură, prevenind eroziunea sau pătarea smalţului.
 
Întreţinere după tratament
1. După tratamentul de albire, trebuie să continui îngrijirea dinţilor tăi cu tratamente naturale. O metodă bună de albire a dinţilor, dar la care trebuie să apelezi destul de rar, este să te speli pe dinţi cu bicarbonat de sodiu şi sare. Amestecul poate fi întins pe dinţi cu degetul sau cu periuţa şi lăsat câteva minute, apoi curăţat cu delicateţe, fără apăsare puternică, pentru a nu distruge smalţul.

2. O soluţie naturală şi simplă ale cărei efecte apar însă mai târziu este consumul de fructe cu pulpa tare. Merele şi morcovii au cel mai bun efect: curăţă dinţii, iar acidul conţinut în cantitate moderată poate albi în mod natural dantura.

3. Deşi este considerată o băutură sănătoasă, stomatologii susţin că ceaiul (în special cel negru) poate provoca mai multe pete chiar şi decât cafeaua. Sosurile colorate sunt, de asemenea, dăunătoare pentru albul danturii. Spală-ţi dinţii imediat după masă pentru a reduce efectul. Vinul, băuturile carbogazoase, cafeaua sau dulciurile te dezavantajează dacă vrei dinţi de un alb perfect. Evitaţi să folosiţi diverse ceaiuri medicinale pentru calmarea iritaţilor gingiilor. Acestea vor da o nuanţă de maro dinţilor, culoare de care nu veţi scăpa decât dacă veţi apela la detartraj.

4. Nu uita să apelezi la detartraj. Chiar dacă manevra nu este una tocmai plăcută, igienizarea dinţilor se impune periodic. Detartrajul trebuie efectuat din șase în șase luni.

Efectele unui tratament profesionist de albire a dinţilor pot dura de la șase luni până la câţiva ani. Acest procedeu nu se recomandă atunci când ai o sensibilitate mare a dinţilor sau dacă ai carii netratate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *