Internațional

Memorialul atacurilor de la Paris a fost vandalizat

Potrivit Le Figaro, memorialul a fost vandalizat pentru a patra oară începând din 11 ianuarie, de la mobilizarea istorică antijihadista, când a fost creat, pe soclul statuii.

Grupul care îngrijeşte memorialul a fost înfiinţat de o navigatoare pe Internet, iar în prezent are peste 7.500 de abonaţi pe Facebook. La o zi după marş, Sabrina Deliry a creat o pagină Facebook "pentru a comemora cu toţii evenimentele din ianuarie 2015 care au îndoliat Franţa". Numele grupului – "niciodată alţi 17" – se referă la numărul victimelor atacurilor armate din sediul Charlie Hebdo, Montrouge şi Vincennes. Mişcarea se doreşte "apolitică" şi "laică" şi anunţă că va refuză orice ajutor din partea Primăriei Parisului, potrivit Le Figaro.

De când a fost creat, memorialul a fost vandalizat în patru rânduri, potrivit grupului. "De ce? De ce să fie distrus acest simbol al păcii, adus omagiu victimelor atentatelor?" îşi exprimă Sabrina indignarea pe pagină de Facebook.

După ce a reamenajat memorialul, grupul a depus plângere la Comisariatul de Poliţie al Arondismentului III din capitală franceză, precizează Le Figaro.

"Începem iar!" este mesajul de pe prima pagină a revistei de satiră, dezvăluită luni pe site-ul Liberation, al cărui sediu continuă să găzduiască provizoriu echipa saptamanatului.

Următorul număr va fi difuzat miercuri, în 2,5 milioane de exemplare, la peste o luna de la apariţia ediţiei anterioare, cunoscute sub numele de "numărul supravieţuitorilor" atacului sângeros de pe 7 ianuarie, scrie Le Parisien în pagină electronică.

Pe prima pagină sunt caricaturizaţi Marine Le Pen, Nicolas Sarkozy, un cleric catolic, un jihadist cu un kalsnikov în dinţi, toţi reprezentanţi în chip de câini de către desenatorul Luz. Haită încearcă să prindă alt câine, care are un număr din Charlie Hebdo, potrivit aceleiaşi surse.

Noul număr urmează să fie tras în 2,5 milioane de exemplare, a anunţat săptămânalul, un tiraj cu mult mai mare decât cel obişnuit, de câteva zeci de mii de exemplare, dar cu mult mai mic decât cel de opt milioane de exemplare, vândut după atacul armat de la sediul publicaţiei.

Echipa de la Charlie Hebdo, condusă în prezent de Riss, urmează să se confrunte cu un moment de cotitură în istoria să şi să răspundă provocării zecilor de mii de persoane care şi-au făcut abonamente noi între timp. Publicaţia a ajuns la 220.000 de abonaţi, de la nici 10.000 înainte de atentatul comis de către fraţii Kouachi, care au ucis 12 persoane.

Săptămânalul are, de asemenea, desenatori noi, şi anume l-Algerien Dilem şi Petillon – anterior un obişnuit al Le Canard enchaine, potrivit Liberation.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *