Internațional

Măsuri de securitate sporite la Oktoberfest-ul german. Pentru prima oara festivalul berii va fi înconjurat de un gard

În acest sens, cel mai mare festival al berii din lumea va fi pentru prima dată înconjurat de un gard, pentru că autorităţile să se asigure că toţi vizitatorii trec prin controale de securitate, scrie BBC, citat de News.ro.

Până la şase milioane de vizitatori sunt aşteptaţi să participe la evenimentul care se întinde de-a lungul a 17 zile în corturile speciale din metropolă bavareză Munchen, care a fost zguduită în luna iulie de un atac armat soldat cu moartea a nouă persoane.

De asemenea, alte trei atentate, dintre care două revendicate de jihadiştii Statului Islamic, au lovit în urmă cu două luni alte localităţi bavareze.

"Noi nu percepem nicio ameninţare clară la Oktoberfest, dar este clar că un asemenea festival internaţional ar putea să fie ţintă potenţială a unui atac", a declarat ministrul bavarez de Interne, Joachim Herrmann.

Demnitarul a precizat că rămâne un risc ridicat de atentate teroriste pe întreg teritoriul german după evenimentele din luna iulie.

În acest sens, organizatorii au decis să interzică accesul în corturile festivalului cu rucsacuri sau alte bagaje mari şi au crescut numărul poliţiştilor prezenţi pentru a asigura securitatea vizitatorilor.

Circa 450 de poliţişti vor asigura securitatea. 

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *