Actualitate

Mare fâs maghiar la Valea Uzului: sub 1000 de unguri. Generalul Radu Theodoru exclusiv: Josnicia politicienilor trădători ai României

Astfel, Csaba Borboly, președinte al Consiliului Județean Harghita și al Organizației Teritoriale Ciuc al UDMR, unul dintre organizatorii principali ai manifestației exclusiv maghiare de azi, de la Cimitirul internațional din Valea Uzului, a declarat textual: „Am luat măsuri speciale pentru a împiedica repetarea incidentelor din Valea Uzului. Printre altele se va bloca accesul în vale pe DJ dinspre Dărmănești. Urmează să participe mai ales cei din județele din secuime, dar sunt așteptați și delegații ale localităților/județelor înfrățite din Ungaria". Organizatorii au anunțat cu aplomb prezența a 10.000 de unguri, azi, la Valea Uzului, ca replică la manifestația românească din 6 iunie, Ziua Eroilor. Dar, conform Jandarmeriei Române consultată de ActiveNews, la Valea Uzului e un mare "fâs": sub o mie de participanți.

Totodată, mâine, 27 august, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a chemat la judecată pe liderul asociației Calea Neamului, dr. Mihai Tîrnoveanu, participant la comemorarea de la Valea Uzului, în urma plângerii unui militant activ pentru autonomia "Ținutului Secuiesc". Arus Zsolt, vicepreședinte al "Consiliului Național Secuiesc" și președinte al Fundației Szekler Monitor, a participat și la manifestațiile de protest îndreptate împotriva sentinței de condamnare definitivă a lui Beke Istvan și Szocs Zoltan, acuzați de DIICOT de activități teroriste antiromânești.

Cei doi au vrut să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat, fiind condamnați pentru infracțiunea de „acte de terorism” îndreptate împotriva românilor care aniversau de 1 Decembrie 2015 Ziua Națională la Târgu Secuiesc, manifestație organizată tot de Mihai Tîrnoveanu și Calea Neamului. Președintele CNCD este, la fel ca Arus Zsolt, maghiar și format ca politician de UDMR. Documentele programatice ale UDMR prevăd că „în Ținutul Secuiesc există condiții pentru crearea unei autonomii recunoscute în dreptul public" (Rezoluție Congresul 12).

Atacul concertat al organizației discriminatorii a românilor împotriva unor elemente esențiale de stabilitate ale statului român se întrevede și din fervoare cu care vorbesc de o "graniță" în interiorul României, "graniță " a "Ținutului Secuiesc". Același Csaba Borboly afirmă că „reprezentanții comunității maghiare doresc ca în cazul Valea Uzului granița dintre județele Bacău și Harghita să fie trasată așa cum prevede legea". Cu toate acestea, conform documentului atașat aici, aprobarea pentru manifestația de azi au solicitat-o – potrivit Legii – județului Bacău, recunoscând astfel oficial de ce unitate administrativă a României aparține Valea Uzului. Politicienii maghiari vorbesc programatic tot despre "graniță" ca frontieră internă – linie de demarcație între două state – și cu privire la delimitarea teritorială dintre județele Harghita și Neamț, în bătălia UDMR pentru Cheile Bicazului. Anunțată ca o mare victorie în luna iunie, decizia de a se muta această delimitare teritorială în favoarea județului Harghita a fost contestată în instanță de reprezentanții județului Neamț.

Despre toate aceste fapte ne-a vorbit în exclusivitate scriitorul, exploratorul și militarul de excepție Radu Theodoru, la "pastila lunii" – evenimentul semnificativ al lunii, comentat de venerabilul patriot în vârstă de 96 de ani (video). Generalul Radu Theodoru consideră că la ora actuală asistăm la un cumul al trădărilor politicienilor români: "Și-au neguțat interesele în Parlament și la Guvern personale împotriva intereselor naționale. Și le-au dat ungurilor tot felul de drepturi ca să-i aibă votanți iar ungurii i-au păcălit. Lucruri josnice, lucruri murdare: și-au pus interesele personale deasupra intereselor istorice ale României contemporane". Aviz amatorilor.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *