Opinii și Editoriale

Magazinele sociale ale lui Ilan Şor sunt ilegale

 Când alţi cetăţeni – nu contează numele sau poziţia lor – atenţionează societatea că deschiderea acestor magazine de către şi sub egida unui partid politic este ilegală, Şor începe să facă spume la gură. Îi ameninţă pe liderii partidelor de opoziţie că-i va bate la fund cu cureaua sa de 1500 de euro, îi amenință și pe jurnaliştii care-l critică, amenință că va închide ONG-urile şi-i va trimite pe activiştii civici la măturat străzile. Cu voia cui acest inculpat, care a participat la furtul miliardului, îşi face de cap? Cine i-a permis să strice atmosfera?

Răspunsul la această întrebare îl cunoaşte toată lumea – Plahotniuc. Ilan Şor a crescut în umbra lui Petru Lucinschi, apoi a devenit apropiatul şi finanţatorul lui Filat, fără ca acest lucru să-l împiedice să-l trădeze pe fostul şef al PLDM în favoarea lui Plahotniuc, care l-a folosit, îl foloseşte şi îi permite să-şi facă mendrele la libertate. Şor este minionul liderului PD, instrumentul său.

Dacă va cădea Plahotniuc, va cădea şi Şor, indiferent cât de mult l-ar diviniza unii locuitori ai Orheiului, pentru care acesta face minuni pe spatele celorlalţi cetăţeni ai republicii, pe care el i-a furat împreună cu Filat, Platon şi ceilalţi. Prin acţiunile sale, Şor debilizează mii de persoane şi întoarce confruntarea politică în stilul anilor ‘90, când mirajul „liderului providenţial”, al „trimisului lui Dumnezeu” era folosit de politicienii ultrapopulişti pentru a obţine voturi şi a veni la putere.

Consider că magazinele sociale ale lui Ilan Şor sunt ilegale şi trebuie închise. Ele reprezintă încercări de a cumpăra bunăvoinţa şi votul cetăţenilor în detrimentul acestora şi al altor forţe politice. Cumpărarea voturilor prin pomeni electorale este ilegală – de aici şi ilegalitatea magazinelor sociale.

Cât despre proprietarul lor, locul său este într-o celulă cât mai întunecoasă pentru mulţi-mulţi ani, pentru că a furat sume de bani comparabile cu bugetul anual al republicii şi a pus, astfel, în pericol, siguranţa tuturor cetăţenilor.

Contrar celor afirmate de Şor, el nu va veni niciodată la putere. Tot aşa cum niciodată nu a venit la putere Renato Usatîi. Aceşti oameni sunt nişte bandiţi prea evidenţi pentru a fi vreodată conducători ai statului. Chiar şi în acest stat. După Şor şi cei ca el plânge puşcăria – să sperăm că nu pentru o perioadă prea mare de timp.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *