Moldova

Liga Naţională de Fotbal poate fi creată în doi-trei ani

Subiectul a fost discutat astăzi, cu uşile închise, în cadrul unei întruniri de la sediul FC Dacia, la care au participat reprezentanţii mai multor cluburi moldoveneşti de fotbal. După convorbiri care au durat două ore, aceştia au semnat un protocol prin care 10 cluburi din Divizia Naţională 
au recunoscut drept oportună ideea de formare a Ligii Naţionale.

„ Am înţeles cu toţii că e nevoie de formarea unei ligi profesioniste de fotbal care va prelua anumite funcţii, cum ar fi organizarea meciurilor. Recunoaştem de asemenea că trebuie să colaborăm în continuare cu Federaţia de Fotbal din Moldova, pe baza principiilor UEFA şi FIFA" , a declarat vice-preşedintele clubului Olimpia Bălţi, Serghei Chiseliov (foto). El a mai adăugat că în 2-3 ani se va ajunge la o înţelegere privind crearea Ligii Naţionale.
 
La întrevedere au lipsit reprezentanţii cluburilor FC Sheriff (Tiraspol) şi FC Dinamo (Tighina). Potrivit lui Aleksandr Cojuhari, preşedintele FC Academia UTM, cei de la Dinamo, deşi le-a fot trimisă o invitaţie, nu au ştiut de întâlnire. 

"Nu cred că Sherrif a lipsit din principiu. Nu există cineva care s-ar opune acestei idei. Discutăm deja a treia oară acest subiect. Probabil conducerea clubului nu s-a întors din vacanţă", a spus Cojuhari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *