Culinar.md

Laptele, o băutură răcoritoare perfectă pentru vară

Organismul tău are nevoie de mult mai mult decât atât, iar dacă nu îţi place apa plată sau nu ai timp să-ţi prepari o limonadă, poţi apela cu încredere la o cană cu lapte!

1. Îţi întăreşte dinţii şi oasele

Datorită calciului pe care îl conţine, laptele este o soluţie excelentă pentru întărirea organismului, a oaselor şi a dinţilor.

2. Previne sindromul premenstrual

Conform studiilor recente, femeile care beau lapte au un risc scăzut de a suferi de sindromul premenstrual, şi asta datorită calciului şi a vitaminei D conţinute în el.

3. Stimulează fertilitatea

Laptele are un efect benefic şi asupra hormonilor, aşa că, dacă încerci să rămâi însărcinată, este bine să introduci laptele în alimentaţia ta zilnică. Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Harvard a scos la iveală că femeile care consumă lapte au riscuri cu 25% mai mici de a suferi probleme de ovulaţie.

4. Întăreşte musculatura

În caz că nu ştiai încă, laptele este foarte bun şi pentru musculatură. Dacă vrei să ai un corp bine tonifiat şi rezistent, dacă vrei să eviţi problemele de vedere sau durerile de ochi, e bine să consumi cât mai mult lapte!

5. Reglează tensiunea arterială

Laptele are un efect benefic şi asupra sistemului circulator. Nu doar că ajută la coagularea sângelui, dar ajută şi la scăderea tensiunii arteriale.
 
www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *