Atitudini

Încă o dată, numai de bine, despre Filat al nostru!

Îmi era dor, chiar visam să-i ascult vorbele încărcate de gânduri drepte, sincere și înțelepte. Și nu m-am înșelat. Totul ce a spus, a spus bine, a spus sincer, a rostit numai adevăruri…

Domnul fost prim-ministru s-a supărat pe comuniști, s-a supărat rău de tot, atât de rău încât a calificat moțiunea de cenzură a comuniștilor „drept un act de iresponsabilitate politică, care are drept scop destabilizarea situației interne”. Bine a spus-o – „iresponsabilitate politică”! Așa e.
Și a mai spus domnul fost prim-ministru că „inițierea de către opoziția parlamentară a moțiunii de cenzură pentru a demite guvernul este lipsită de orice logică și are scopul de a… împiedica parcursul european al R. Moldova”. Bine a spus-o și aici, așa e – să împiedice parcursul nostru european.

Și a mai spus domnul fost prim-ministru că „comportamentul violent și agresiv al comuniștilor … este mai mult decât cinic, acest gest disperat – este împotriva propriilor cetățeni”. Apoi a mai precizat: „Comuniștii, pretinși stataliști, nu ezită să demonstreze încă o dată că nu poartă respect nici statului și instituțiilor sale, nici cetățenilor și nici credinței”. N-am ce adăuga nici aici – bravo! Așa e: comuniștii sunt violenți, cinici, pretinși stataliști…

Și a mai spus domnul fost prim-ministru că „instituțiilor statului li se va solicita să-și intensifice activitatea, inclusiv pentru a preveni provocările și pentru a le da un răspuns pe măsură provocatorilor”. Și asta-i bună, așa să se facă, să spargă asfaltul cu tărtăcuțele celor care „destabilizează situația”, sunt cinici, violenți, pretinși stataliști ș. a. m. d.!

Și a mai spus domnul fost prim-ministru că „în ultimul timp”, „unele forțe” încearcă „să manipuleze cu minciuni mass-media, comunitatea formatorilor de opinie”, iar „sursa acestor provocări sunt forțele care nu doresc unitatea, modernizarea și stabilitatea R. Moldova”. Și aici e bine spus, a nimerit, cum se zice, în țintă. Și eu am observat că „în ultimul timp” unii încearcă „să manipuleze mass-media și comunitatea formatorilor de opinii”. Și nu numai că am observat, eu chiar am simțit și nu numai „în ultimul timp”, dar de foarte mult timp. Are mare dreptate domnul fost prim-ministru! Există unii indivizi (politicieni!) care îi întrețin, ca pe niște ibovnice, când mai deschis, când mai discret, pe unii bloggeri care scriu la comandă, iar acest scris la comandă înseamnă exact ceea ce a observat cu atâta pătrundere și finețe domnul fost prim-ministru: „manipulează presa și comunitatea formatorilor de opinie”!

Când am zis unii nu l-am avut în vedere pe domnul fost prim-ministru Vlad Filat, actualmente președintele PLDM. Domnia Sa nu se ocupă cu asemenea lucruri urâte. El e om serios, responsabil politic, democrat total, anticomunist consecvent, nu minte, se ține de cuvânt, e statalist sută la sută, nu fură și nu manipulează opinia publică prin presă și cu bloggeri plătiți.

Într-un cuvânt, e un boț de aur Filat al nostru pentru țara asta. (Că Domnia Sa așa semnează scrisorile de sărbători: „Al dumneavoastră, Vlad Filat). Deci e al nostru, al tuturor, dar și al fiecăruia în parte.

O spun ca să se știe pentru că, bănuiesc, unii nu știu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *