Chișinău

În Chişinău pagubele ploii torenţiale depăşesc 2 milioane de lei

Potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria capitalei, pentru restabilirea asfaltului deteriorat sunt necesari peste 2,5 milioane de lei. Pentru curăţarea străzilor şi evacuarea nămolului sau a deşeurilor aduse de ape vor fi cheltuiţi circa 240 de mii lei.

Însă situaţia la moment, dar şi pe parcursul nopţii, la nivelul oraşului Chişinău nu s-au înregistrat probleme privind circulaţia rutieră sau funcţionarea canalizării pluviale. Transportul public circulă conform programului, cu excepţia autobuzelor şi troleibuzelor care circulă pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt şi care au fost redirecţionate pe strada Bucureşti, din cauza surpării părţii carosabile pe artera centrală a oraşului, la intersecţiile cu strada Armenească şi strada Vasile Alecsandri.

Autorităţile menţionează că lucrările de lichidare a consecinţelor ploii torenţiale vor fi reluate de drumari odată cu stabilirea vremii. Potrivit specialiştilor, volumul precipitaţiilor căzute în decursul ultimelor 24 de ore depăşeşte jumătate din media lunară.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *