Horoscop

Horoscop culinar

Fiecare dintre cele 12 semne ale zodiacului european are anumite preferințe culinare, diferite de la un caz la altul. Unele pot fi mai exigente, altele – mai simple, dar mereu suficient de interesante pentru a fi analizate. Numai când vei afla ce anume satisface apetitul culinar al partenerului tău și numai dacă vei reuși să-i pregătești acestuia o masă copioasă, îl vei putea face cu adevărat fericit, iar el te va iubi mai mult, pentru că, nu-i așa, dragostea mai trece, uneori, și prin stomac.

Berbecul, impulsiv cum este, preferă să încerce mereu lucruri noi, inclusiv în domeniul culinar. Dacă vrei să îi demonstrezi priceperea ta în bucătărie, îi poți pregăti cu succes câteva feluri de mâncare cu care el nu s-a mai întâlnit în trecut, poate ceva exotic inspirat din bucătăria asiatică, fără a fi însă deosebit de complex. Apoi dă-i timp să savureze mâncarea, la un pahar de vin bun și cu un dialog pe măsură.

Taurul, fiind un semn de pământ și, implicit, o creatură simplă fără prea multe pretenții, nu va avea nevoie de o masă îmbelșugată sau de mâncăruri alese pentru a fi mulțumit. Ființă pragmatică, nativul din Taur poate fi satisfăcut ușor cu friptură de pui cu cartofi prăjiți sau, dacă nu există timp suficient pentru o masă în adevăratul sens al cuvântului, el poate aprecia și un sandviș banal cu șuncă.

Dacă dorești să mulțumești un nativ din zodia Gemenilor, trebuie să ai grijă ca mâncarea pe care i-o servești să fie atât gustoasă, cât și prezentabilă. El va refuza de fiecare dată cantitatea în favoarea calității și numai el ar putea fi impresionat de felurile acelea de mâncare fanteziste servite în porții minuscule pe farfurii largi, unde din loc în loc mai apare câte o crenguță de cimbru, o frunză de mentă sau câteva picături de sos.

Racul are o perspectivă complexă asupra mâncării. El poate savura atât mâncăruri exotice, venite din zone îndepărtate, cât și mâncăruri de bază, simple, pe care i le poți găti ușor în câteva minute. Fiind semn de apă, el este atras de fructele de mare, de preparatele din pește și nu va refuza niciodată o saramură sau, la celălalt pol, mai excentric, o porție de caracatiță în stil spaniol.

Leul iubește mâncarea bună dar, în același timp, aceasta trebuie să fie și în cantități suficiente pentru a-i astâmpăra pofta fantastică. El apreciază mâncarea haute-cuisine, cu toate înfloriturile de rigoare, dar numai dacă aceasta vine în porții generoase, pe care le va înfuleca uneori cu furie, așa cum îi sta bine celui care este considerat regele animalelor.

Fecioarei îi vine foarte greu să încerce mâncăruri noi. Semn de pământ, conservator, ea se va mulțumi mereu cu felurile de mâncare pe care i le gătea mama în copilărie, indiferent că este vorba despre ghiveci de legume, pilaf de orez sau, pentru ceva dulce, clasicele gogoși. Dacă vei reuși să convingi la un moment dat Fecioara să accepte un fel de mâncare pe care nu l-a mai încercat, aceasta o va face doar pentru că te iubește foarte mult.

Balanța este genul de om care poate refuza carnea din alimentație, pentru a deveni la un moment dat vegetariană convinsă. Dacă nu va ajunge să ia această decizie drastică, ea va păstra mereu o anumită preferință pentru mâncărurile echilibrate. O poți mulțumi ușor dacă îi vei pune pe farfurie, lângă o bucățică de carne slabă, și câteva legume fierte. Mai mult, ar fi bine să nu uiți de salată.

Scorpionul iubește, pur și simplu, mâncarea, și nu din lăcomie, cantitativ, ci mai degrabă ca un rafinat consumator al unor experiențe culinare deosebite. El poate aprecia o rețetă secretă păstrată în familie de zeci de ani, dar și un anume fel de mâncare apărut de curând în meniurile restaurantelor de lux. Dacă vrei să-l mulțumești în acest sens, nu o vei face în niciun caz comandând pizza.

Săgetătorul mănâncă, de obicei, în grabă, de parcă s-ar aștepta în fiecare moment ca mâncarea să dispară din fața lui. Chiar dacă poate încerca aproape orice fel culinar, fără a face prea multe mofturi, el are o anumită viziune despre mâncare, și anume că aceasta… se mănâncă. Nu prea înțelege cum e să savurezi mâncarea, dacă ea trebuie să producă energie pentru a supraviețui.

Capricornul nu-și bate prea mult capul cu ce mănâncă. El poate fi adeptul mâncării fast-food sau, dacă este mai atent la sănătatea sa, poate aprecia și mâncărurile de legume. Ca desert, e omul care apreciază fructele și un măr sănătos îl poate mulțumi pe deplin. Dacă vrei să-i faci pe plac Capricornului, pune-i lângă mâncarea simplă pe care o dorește și o sticluță de ketchup sau un borcănel de muștar.

Vărsătorul știe să guste micile subtilități gastronomice pe care i le poți oferi. Pe lângă felurile de mâncare exotice, pe care i le vei servici în porții mici, învață să stăpânești în bucătărie o serie de trucuri care vor face mâncarea mai interesantă pentru nativii acestei zodii – câteva picături de sos, o crenguță de busuioc sau un pahar cu vin bine ales. Conversația de calitate îl va face, de asemenea, să aprecieze întreaga experiență.

Pentru Pești, experiența culinară este încărcată de emoții. Ei sunt, probabil, cei mai predispuși să asocieze mâncarea cu anumite stări sufletești, de la porția mare de înghețată consumată atunci când sunt depresivi, până la specialitățile thailandeze savurate cu zâmbetul pe buze, atunci când au într-adevăr chef de viață.

Preferințele culinare ale zodiilor, după cum am putut vedea mai sus, depind foarte mult de felul lor de a fi. Mai pământene sau, la polul opus, mai excentrice, fiecare dintre nativii acestor 12 zodii va ști să aprecieze anumite feluri de mâncare, dacă vei ști cum să le servești la masă.

De multe ori, în funcție de zodia partenerului tău, contează prezentarea preparatelor, gustul acestora sau, de ce nu, cantitatea în care sunt servite.

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *