Culinar.md

Gustul de acasă

Este un gust deosebit, pe care de fiecare dată îl vei percepe ca fiind gustul numit „acasă”. Am fost zilele trecute acasă la bunici şi, chiar dacă nu am fost cu ocazia unui eveniment fericit, papilele mele gustative au fost înnebunite de gustul unei porţii de supă de găină şi de cel al cozonacului de casă.

Se întâmplă de multe ori să trecem cu vederea anumite detalii care într-o altă perioadă a vieţii ne-au marcat, dar să revenim la o stare de bine atunci când suntem puşi în faţa faptului împlinit şi ne lovim iarăşi de un simplu miros venit din bucătărie.

Eu una nu o să uit niciodată mirosul şi gustul clătitelor făcute de către bunica mea, oricât de mare ar fi strădania de a le face şi eu singură acasă. Poate nu erau „vinovate” doar ingredientele folosite, poate conta la fel de tare şi dragostea cu care ne erau pregătite şi mulţumirea din ochii ei atunci când ne vedea intrând în casă nerăbdătoare să ne înfruptăm din bunătăţile ei (banalele clătite cu dulceaţă…), ceea ce cred însă că este important, este acea stare de bine care îţi rămâne pe veci impregnată în memorie şi de care ajungi să îţi fie tare dor într-o bună zi. 

www.culinar.md 
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *