Culinar.md

Găteşte peştele ca un profesionist!

Cu o cantitate scăzută de grăsime, peştele este un aliment recomandat în dieta săptămânală pentru o alimentaţie sănătoasă. Carnea de peşte conţine calciu, fosfor, minerale şi nutrienţi care scad tensiunea arterială şi reduc riscul de atac de cord. Dacă v-aţi săturat de carne grasă de porc consumată în această perioadă, este cazul să treceţi o vreme la carnea de peşte. Pentru a beneficia de conţinutul unui peşte, este important să ştii să-l găteşti corect. Învaţă să prepari peştele ca un profesionist! Iată șase dintre cele mai importante aspecte când găteşti peşte:

1. Pregăteşte sosul perfect pentru peşte

Zeama de lămâie nu se foloseşte numai ca sos la peştele gătit, dar şi înainte, când acesta este încă crud. Un peşte proaspăt trebuie stropit cu două linguriţe de suc de lămâie, apă şi vin alb. Peştele congelat pe care îl găteşti în cuptor are şi el nevoie de umiditate. Un astfel de sos simplu de făcut pune în valoare gustul cărnii.

2. Condimentează peştele la momentul potrivit

Sarea usucă peştele crud. De aceea, dacă reţeta nu specifică, nu te grăbi să pui sare peste peşte înainte să-l găteşti.

3. Înţeapă peştele înainte de a-l prăji

Carnea de peşte conţine multă apă şi absoarbe uşor uleiul. După ce speli peştele, lasă-l la scurs pe un prosop de hârtie. Pune în tigaie numai puţin ulei. Când prăjeşti peştele, din cauza umidităţii din interiorul lui, s-ar putea ca mâncarea să sfârâie şi să sară stropi din tigaie. Poţi minimaliza efectul prin înţeparea peştelui cu o scobitoare. Înțeapă atât carnea, cât şi pielea peştelui.

4. Pune peştele în poziţia corectă

Când găteşti pe grătar sau în tigaie doi sau mai mulţi peşti deodată, aşază-i unii lângă alţii, în direcţie opusă cap-coadă. În acest fel, peştii se vor găti uniform.

5. Găteşte peştii cu piele cu tot

Acolo unde se poate, găteşte peştele cu tot cu piele. Aceasta din urmă nu lasă carnea să se destrame şi ajută la păstrarea umidităţii în interiorul peştelui.

6. Asigură umiditatea necesară pentru peştele preparat la cuptor

Peştii făcuţi în cuptor trebuie unşi cu unt sau ulei şi suc de lămâie. Poţi face un sos din jumătate de cană de unt moale şi o lingură de zeamă de lămâie. Unge peştele, împachetează-l în folie de aluminiu şi dă-l la cuptor 25 de minute sau cât este menţionat în reţetă. În timp ce se face în cuptor, peştele trebuie uns din când în când cu amestecul de unt şi suc de lămâie pentru a asigura umiditatea necesară în carne.

Dacă am consuma peşte măcar o dată pe săptămână, i-am face o mare favoare inimii noastre. În general, peştele a fost considerat mereu alimentul cel mai sănătos, deoarece conţine proteine de înaltă calitate, iar colesterolul se găseşte într-o cantitate de trei ori mai mică decât în carnea slabă.

Se cunosc, fără îndoială, proprietăţile benefice ale peştelui asupra inimii. Acestea ne-au fost demonstrate de către eschimoşi, a căror dietă se bazează exclusiv pe produse marine. Ei consumă cantităţi impresionante de grăsimi şi colesterol şi practic nu folosesc legume, fructe şi verdeţuri în dietă. Dacă mai învăţăm să şi gătim peştele ca un profesionist, nu vom avea decât de câştigat.

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *