Educație

Două tinere de la UTM au luat premii la Festivalul şcolilor de arhitectură din Cipru

Luminița Lupașcu (coordonator – Evgheni Smolin) a fost apreciată cu diplomă de gradul I pentru proiectul de licență „Modernizarea edificiului Uprava Zemstvei, or. Orhei”. Conceptul se referă la restaurarea monumentului de arhitectură construit în anul 1887 de arhitectul Vladimir Țâganco, propus spre extindere printr-o clădire adițională, pentru a satisface cerințele Centrului expozițional pentru dezvoltare în domeniul agrar.

O altă studentă, Galina Turucalo (coordonator – Anatol Kuzi), s-a clasat pe locul II pentru proiectul de licenţă „Centru de Cultură Franceză, or. Chişinău”. Complexul multifuncțional de divertisment cuprinde o gamă largă de activități publice în domeniul culturii şi artei, divizată în muzee, biblioteci, teatre, centre expoziționale etc. Noul obiectiv va îmbunătăți situația urbanistică în zona istorică a municipiului, urmând să devină o carte de vizită a Capitalei.

Participarea Universităţii Tehnice a Moldovei la acest festival a devenit deja o frumoasă tradiţie, an de an lucrările studenților de la UTM ocupând locuri de frunte în categoria „Cele mai bune proiecte de licenţă”.

Iniţiat în 2009 de Amerlan Kussainov, președinte al Academiei de Arhitectură şi Inginerie din Kazahstan, festivalul din acest an s-a desfășurat în orașul Lefkoșa (Λευκωσία), Cipru, în perioada 7-10 septembrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *