Ultima oră

DOSARUL fraudelor de la BEM. DEZVĂLUIRI în cazul percheziţiilor recente //Scheme

Şeful Direcţiei Urmărire Penală a CNA, Bogdan Zumbreanu, a spus astăzi la o conferinţă de presă că în urma percheziţiilor "au fost depistate chei de acces în bănci din străinate prin care erau gestionate conturi de pe teritoriul Moldovei. Pe aceste conturi au fost transferate mijloace financiare obţinute fraudulos de la BEM".

"Au fost emise citaţii de către autorităţile române care invesighează activitatea acestor persoane şi întreprinderi gestionate de ele în România", a adăugat Zumbreanu.

"S-au depistat documente, inclusiv copia unui dosar în gestiunea CNA şi trebuie să investigăm cum a ajuns copia pe mâinile persoanelor vizate în dosar, dar intuim că a ajuns înainte de a fi demarată cauza penală", a spus ofiţerul CNA.

Bogdan Zumbreanu a mai spus că CNA a constatat că o structură de stat a monitorizat viaţa personală a unui martor cheie în dosarul fraudării de la BEM şi ofiţerii vor cerceta dacă nu este vorba de abuz în serviciu. Ofiţerul nu a numit autoritatea bănuită.

La rândul său, procurorul Adriana Beţişor a spus că firmele Caravita şi Business Estate Investment au luat credite de milioane de lei de la Banca de Economii şi le-au transferat pe conturile unor firme cu conturi în bănci din Letonia. Procurorul consideră că de fapt banii au fost cheltuiţi de angajaţi de rang înalt de la aceste firme şi împrumuturile nu au mai fost returnate BEM.

Iată mai jos schemele care ilustrează modul în care erau disbursate creditele neperformante de către BEM.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *