Afaceri

Doar o lună a mai rămas pentru instalarea terminalelor POS

Excepţie fac asociaţiile de economii şi împrumut şi organizaţiile de microfinanţare. Serviciul Fiscal de Stat atenţionează că, această cerinţă este prevăzută în Legea cu privire la antreprenoriat şi întreprinderi.

Prevderea nu se referă această la reţelele de comerţ ambulant, în care, în aceeaşi perioadă, volumul de vânzări a depăşit suma de 500 de mii de lei. Totodată, nu sunt obligaţi să instaleze terminale POS agenţii economici, volumul de vânzări al cărora a depăşit 2 milioane de lei pe parcursul anului precedent, în cazul, când achitarea plăţilor a fost efectuată exclusiv fără numerar, cu excepţia celor efectuate de băncile comerciale.

De asemenea, când activităţile menţionate de comerţ sau prestări servicii se desfăşoară în sate, cu excepţia celor aflate în componenţa municipiilor şi oraşelor.

Terminalul POS este un dispozitiv special pentru acceptarea fizică a cardurilor bancare, care permite deţinătorului de card bancar să acceseze contul de card de la distanţă şi să efectueze tranzacţiile de achitare directă la locul de vânzare a bunurilor, lucrărilor sau serviciilor.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *