Moldova

DIVIZIA NAŢIONALĂ: Sheriff a mai pierdut două puncte preţioase

Meciul principal al săptămânii precedente s-a disputat aseară pe stadionul complexului „Sheriff” din Tiraspol, unde formaţia gazdă, campioană în exerciţiu, s-a confruntat cu echipa de pe locul doi în clasamentul la zi, Olimpia Bălţi.

Nistrenii, care încă nu pot depăşi şocul înfrângerii de la Minsk, în disputa cu BATE, au început bine derby-ul şi, în minutul 28, au deschis tabela prin letonianul Edgar Gauracs. De remarcat că, un minut mai înainte, bălţenii au comis un fault în propriul careu şi arbitrul a dictat penalty pentru Sheriff. Adamovic a şutat puternic, dar portarul advers Paşcenco a respins, la fel ca şi şutul repetat al jucătorului sârb. Formaţia lui Andrei Sosniţki a atacat şi în continuare, însă defensiva oaspeţilor a jucat disciplinat. Ocazii de gol erau consemnate şi la poarta Sheriffului.

De remarcat că, după grava accidentare de la Minsk a portarului de bază al tiraspolenilor, Vladislav Stoyanov, în poartă continuă să se afle internaţionalul moldovean de tineret Dumitru Stăjilă care, în comparaţie cu duelul cu BATE, a jucat mult mai bine în derbiul cu Olimpia. La cinci minute după pauză, însă, nici măcar el nu a putut salva echipa campioană de la golul egalizator. Paseciniuc a şutat pe jos, Stăjilă a şutat direct la picioarele lui Julius Adaramola, care a consemnat scorul final de 1-1. În timpul rămas, tot Olimpia a atacat mai consistent. Scorul însă a rămas egal până la finalul meciului arbitrat de chişinăuianul Gheorghe Malinovschi, care şi-a consemnat astfel debutul în Divizia Naţională.

Lidera clasamentului, Dacia Chişinău a jucat în deplasare cu debutanta FC Costuleni. „Lupii galbeni” au jucat foarte prost, iar în minutul 19 s-au văzut şi conduşi pe tabelă. Eduard Tamaşcov a deschis scorul din penalty. Egalarea a venit, şase minute mai târziu, tot după o execuţie de la punctul cu var. Autorul golului a fost georgianul Levan Korgaqlidze. Abia în mitanul secund, discipolii lui Igor Dobrovolski au preluat conducerea. În minutul 65, Sergiu Namaşco a marcat golul doi al chişinăuienilor şi a stability scorul final de 2-1, care menţine Dacia pe primul loc al clasamentului Diviziei Naţionale, cu 33 de puncte acumulate.

În alte meciuri au fost consemnate rezultatele: Academia UTM – Nistru 1-0, Dinamo – FC Tiraspol 0-3, Zimbru – Găgăuzia 1-0, Rapid – Iskra-Stal 0-0, Sfântul Gheorghe – Milsami 0-4. În top, Dacia este urmată de Olimpia, cu 31 de puncte acumulate, Sheriff şi Iskra-Stal cu câte 30 de puncte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *