Sănătate

Detoxifierea de primăvară în trei zile

Cura de detoxifiere este necesară după o astfel de perioadă pentru că ajută la eliminarea toxinelor de la nivelul colonului, reglează tensiunea arterială şi previne apariţia unor afecţiuni grave precum diabetul sau bolile cardiovasculare la care te expui printr-o alimentaţie bogată în grăsimi, săruri şi un stil de viaţă sedentar.

Secretul unei cure de detoxifiere eficientă constă în consumul de fructe şi legume proaspete şi multe lichide, pentru absorbţia tuturor vitaminelor şi mineralelor din alimentaţie.

O cură de trei zile poate fi urmată dacă consumi la micul dejun cereale cu lapte, un iaurt mic, un ou fiert cu puţin spanac şi o felie de pâine prăjită. La prânz poţi mânca o salată din legumele preferate, în care ai adăugat câteva nuci.

Mai poţi opta şi pentru o omletă cu multe roşii şi ceapă, dar şi o garnitură de legume înăbuşite (ardei, păstăi, dovleac, vinete). Tot la prânz mai poţi consuma şi cartofi natur cu mărar din belşug, brânză deasupra şi o roşie, o ceapă şi câteva măsline alături.

La desert poţi servi un măr, o portocală, căpşuni sau chiar un morcov proaspăt. Nu uita să adaugi în salată doar ulei de măsline, la fel deasupra cartofilor, dacă vrei să adaugi şi puţin ulei.

Cina va fi servită înainte de ora 20.00 şi va fi ultima masă a zilei. Poţi opta pentru broccoli fiert cu puţină sare, în care ai adăugat câteva nuci, sau o salată bogată în morcov şi ardei roşu, cu puţin ulei de peşte pe deasupra.

Peştele este recomandat în orice cură de detoxifiere. Astfel, poţi alege somonul pentru cină, cu o garnitură de mazăre, cartofi, vinete, roşii, ceapă şi usturoi, toate lăsate câteva minute la cuptor, fără ulei.

Poţi alege şi cartofii copţi, ca o garnitură delicioasă pentru peşte. Salata de roşii este cina ideală pentru orice cură de detoxifiere. O poţi consuma cu puţină ceapă, usturoi sau un ardei roşu. O altă cină spre care te poţi îndrepta este formată din legume pe grătar şi brânză slabă rasă deasupra.

Toate aceste alimente sunt recomandate pentru a se consuma la ore fixe, timp de trei zile. Nu uita ca dimineaţa să bei pe stomacul gol un pahar de apă în care ai adăugat sucul dintr-o lămâie.

Cei doi litri de apă nu îţi vor lipsi în nicio zi, la fel şi limonada sau ceaiul verde, care favorizează digestia. Evită cel puţin pentru trei zile dulciurile, alcoolul, cafeaua şi ţigările, pentru o cură eficientă. La fel şi laptele gras, untul sau sosurile grele, cu multă grăsime.

Nu este greu dacă vrei să ai o sănătate bună şi în următoarea perioadă, iar ceea ce pare a fi un sacrificiu alimentar de fapt nu este altceva decât o porţie de sănătate binemeritată în această perioadă. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *