Culinar.md

Deliciu sau pericol pentru sănătate: gustarea de la birou?

Dacă mişcarea fizică este mai tot timpul o activitate pe care o adăugam pe „to do list” fără prea multe şanse de a o bifa la sfârşitul unei luni, alimentaţia merită mai multă atenţie.

Dar cât de atenţi putem fi la ceea ce mâncăm atunci când stăm la birou, peste opt ore pe zi, în condiţii de stres?

Alimentaţia şi stresul

Nutriţioniştii recomandă consumul a trei mese principale pe zi şi a două gustări sănătoase. Dar atunci când ne gândim la ce vom mânca ziua următoare nu luăm în considerare sfatul nutriţioniştilor, ci programul încărcat de la birou, termenele-limită şi alte elemente care se dovedesc a fi foarte stresante pentru organismul nostru.

Stresul este un factor tot mai prezent în viaţa de zi cu zi şi mai mult decât atât, statisticile arată că una din cinci persoane suferă de afecţiuni cauzate de acest factor. În timp, stresul asociat cu o alimentaţie nefavorabilă şi cu alţi factori favorizează apariţia ulcerului, a diabetului, a hipertensiunii arteriale, acumularea kilogramelor nedorite şi nu numai.

De cele mai multe ori, în punctul maxim al nivelului de stres se poate manifesta tendinţa de a mânca mai mult şi întotdeauna, în astfel de situaţii, recurgem la pachetul de biscuiţi de pe birou sau la covrigeii săraţi cumpăraţi în grabă de dimineaţă.

Aceste produse, cărora le putem adăuga mâncarea de tip fast food, sunt gustări nesănătoase, încărcate caloric ce ar trebui evitate pentru că aduc organismului foarte puţine beneficii nutriţionale. Mai mult, aceste gustări consumate în momente stresante pot fi şi ele direct responsabile de acumularea kilogramelor, cantitatea acestor alimente fiind greu controlabilă. În aceste condiţii, pachetul de acasă rămâne o soluţie ideală.

www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *