Sănătate

Cum tratăm durerea de cap

 Medicina conventionala:
Beti apa din abundenta. Faceti o baie calda pentru a calma tensiunea. Odihniti-va intr-o camera linistita si intunecata. Luati un analgezic.

Nutritie:
Nivelurile scazute de zahar din sange pot declansa durerile de cap. Mancati la micul dejun cel putin paine integrala prajita si o banana. Intotdeauna sa aveti o banana, o punga de alune si fructe uscate pentru gustari de-a lungul zilei. Aveti grija la schimbarile alimentare drastice, dietele slab calorice, precum si excesul de alcool si cafeina vor cauza dureri de cap. Consumul redus de lichide este o alta cauza obisnuita a durerilor de cap. Beti cel putin 1-2 l de apa pe zi. Intrucat unele mancaruri pot declansa migrene, este important sa faceti diferenta intre durere de cap si migrena.

Remedii pe baza de plante:
Exista multe plante relaxante pentru dureri de cap.
Durerile de cap cauzate de tensiune raspund adesea la vindecea si ceai de guralupului (cate o lingurita din fiecare la o cana).
Folositi rozmarin sau ginseng coreean (200 mg pe zi) pentru dureri de cap asociate cu oboseala.
Pentru dureri de cap insotite de depresie folositi o combinatie de ovaz salbatic si verbina.
Levantica este buna pentru durerile de cap persistente – folositi sublingual cateva picaturi de tinctura nediluata sau beti o infuzie.

Aromaterapie:
Levantica are un efect calmant, relaxeaza si este un analgezic natural. Menta piperata si busuiocul limpezesc capul. Eucaliptul curata sinusurile.
Puneti uleiul pe un prosop de fata inmuiat in apa rece si folositi-l ca o compresa. pentru dureri de cap, masati tamplele cu o picatura de levantica nediluata, va vor ajuta de asemenea inhalatiile cu aburi de eucalipt. Cateva picaturi de ulei de busuioc pe o batista sau pe perna vor calma seara un creier hiperactiv.

Remedii homeopatice:
Bryonia 30c: pentru durerea de cap apasatoare sau violenta deasupra ochiului stang. Durerea creste la cea mai mica miscare, expunere la lumina, ruse sau la aplecarea in fata a capului sau a corpului.
Colubrina 30c: pentru mahmureli sau dureri violente de cap. Senzatia se amelioreaza la caldura si cand stati in pozitia culcat. Durerea se inrautateste daca stati in curent sau daca va miscati. Sunteti usor iritabili.
Dozajul acestor pilule este de 1 tableta la fiecare 4 ore, dupa caz, maximum 6 doze.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *