Culinar.md

Cum se pune ardeiul iute la borcan. Ai nevoie de doar câteva ingrediente

 Ingrediente
120 g de ardei iuți;
1 linguriță de sare;
1 linguriță de zahăr;
130 ml de oțet;
1-2 fâșii de hrean.

Mod de preparare:
1. Se spală ardeii bine, se șterg de apă și se verifică bucată cu bucată să nu aibă defecte.

2. Ardeii trebuie să fie crocanți, așa că ai grijă pe care-i alegi când „dai iama“ în tufe.

3. Se taie codițele ardeilor pentru a nu fi foarte lungi.

4. Ardeii iuți se așează cu grijă în borcan, astfel încât să încapă cât mai bine.

5. Pe lângă ardei se îndeasă în borcan și două felii de hrean, pentru că ajută ardeii să se mențină crocanți.

6. Se pun sarea și zahărul deasupra și se toarnă 0țetul de 9 grade, care nu necesită să fie fiert sau încălzit.

7. Se scutură borcanul să iasă aerul, se pune capacul și se sterilizează borcanul.

8. După 1-2 zile se agita borcanele pentru a se dizolva mai bine sarea și zahărul.

9. Ardeii iuți la oțet se depozitează frumos în cămară și se… așteaptă. Murarea lor durează între 3 și 6 săptămâni. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *