Lumea

Coronavirus în lume: 1,5 MILIOANE de oameni s-au vindecat până acum

Cele mai noi informații despre pandemie:

10.50 Rusia: 11.656 de cazuri noi, o nouă raportare zilnică record, totalul a urcat la 221.344 de infecții. 94 de oameni au murit din cauza Covid-19, potrivit oficialilor, ridicând bilanțul la 2.009, însă Rusia raportează diferit decesele față de majoritatea țărilor, numărul de victime raportat la cel de infecții fiind mult mai mic

10.38 Franța: Perioada de izolare strictă s-a încheiat. Ce restricții rămân în vigoare

09.21 Noua Zeelandă va permite redeschiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, mall-urilor, precum şi reluarea călătoriilor în interiorul ţării de joi, în cadrul procesului de relaxare a măsurilor ce au fost adoptate pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, a anunţat luni premierul.

08.37 Studiu: Bărbaţii au un nivel mai ridicat al unei enzime cheie care favorizează infectarea cu COVID-19

07.38 Germania: 357 de cazuri noi (169.575 în total) și alte 22 de decese (7.417)

07.23 O provincie din sud-vestul Iranului, Khuzestan, a fost pusă în carantină pentru a preveni răspândirea coronavirusului, a spus guvernatorul provinciei: ”Numărul de pacienţi cu coronavirus din provincie s-a triplat, iar spitalizarea pacienţilor a crescut cu 60 la sută”.

06.29 Coronavirus în SUA: Cel mai mic bilanț zilnic de decese de după luna martie

05.31 NYT: Cum se încheie pandemiile / Pentru cine se încheie și cine decide acest lucru?

05.14 Deschiderea hotelurilor în Grecia: check-in în aer liber, mâncare și băi în piscină pe rând (​​Ethnos.gr)

China a ridicat duminică nivelul de risc epidemiologic într-un cartier din Wuhan, după descoperirea unui caz de COVID-19, primul înregistrat după mai bine de o lună în metropola-epicentru a epidemiei.

Marea Britanie prelungește carantina cel puțin până la 1 iunie, potrivit AFP. Anunțul a fost făcut duminică seară de premierul Boris Johnson care a prezentat un plan gradual de relaxare a restricțiilor.

Epidemia de coronavirus a făcut 70 de morți în ultimele 24 de ore în Franța, ceea ce reprezintă cel mai scăzut bilanț zilnic după momentul 17 martie când s-au impus restricțiile, au anunțat duminică autoritățile franceze, în preziua ieșirii din carantină totală.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *